×

Nemes cél érdekében összefog a Fradi és az Újpest

A szombati derbi jegyei után 100 ft/jegy összegben támogatják a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet.

Szombaton Ferencváros–Újpest derbit rendeznek, amely a csapatok helyezésétől függetlenül rangadó. (A 19:30-kor kezdődő találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.) A hangulatra valószínűleg most sem lesz panasz, és a játékosok is tudják, ezen a meccsen nincs barátság.

Ugyanakkor egy nemes cél érdekében összefognak a zöldek és a lilák. A magyar rendőrség válogatott „Szolgálati Agarak” futócsapata jótékonysági országfutást hív életre 2020 tavaszán.
Amint arról a Fradi hivatalos honlapja beszámolt, az „Egy lépés az életért, lépj TE is!” néven elinduló nagyszabású összefogáshoz elsőként és közösen csatlakozik a Ferencváros és az Újpest futballcsapata, ezzel támogatva a Heim Pál Gyermekkórház beteg gyermekeinek gyógyulását.

A szombati rangadón eladott belépőjegyek árából a zöld-fehér klub 100 ft/jegy összegben támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, míg a 2020. február 8-án, a Szusza Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő Újpest – Ferencváros labdarúgó-mérkőzés bevételéből a lila-fehér klub járul hozzá a jótékony kezdeményezéshez.

Az összefogás célja, hogy nemcsak a mérkőzéseken szeretnének maradandót alkotni, hanem a közös segítségnyújtásban is. Példaértékű összefogásuk társadalmi szerepvállalásuk megnyilvánulása is egyben, amivel komoly szerepet kívánnak vállalni gyermekeink hatékony gyógyulásában.