Szivics szerint, ha nincs kihez nyúlni, csak az ima segít

Az OTP Bank Liga 9. fordulója után is összegyűjtöttük az edzői értékeléseket. Van aki csak örülni akar, más nem érti miként maradhat ki ennyi helyzet egy meccsen, de akad olyan is, aki úgy véli, mindenki a csapata ellen van.

Puskás Akadémia – Paks 4-2

Hornyák Zsolt bár úgy érezte, hogy maradt még gól a Puskás Akadémiában, szerénységre intett, mert az általa kívánt gyorsabb támadófutballhoz még van hova fejlődnie a csapatának. Ráadásul nehéz sorozat előtt állnak, és tudja, ez a teljesítmény nem feltétlen lesz elég mindig a győzelemre.

Tomiszlav Szivics hangsúlyozta, hozzásegítették a Puskást, hogy gólokkal terhelje meg a hálójukat, pedig már nagyon nehezére esik a hétről hétre előforduló egyéni hibákról beszélnie. Majd utalt rá, nem igazán látja a megoldást a problémára. „Változtatni kell, ha van kivel. De ha nincs, akkor menni kell a templomba, és imádkozni” – fejezte be sokat sejtetően.

Mezőkövesd Zsóry – MOL Fehérvár 0-0

A Kövesdet irányító Kuttor Attila szerint harcos, kiegyenlített mérkőzésen szereztek egy pontot, de érzése szerint közelebb álltak a győzelemhez, mert a nagyobb lehetőségek előttük adódtak.

Az eredménnyel a sok játékosát nélkülöző Marko Nikolics sem volt elégedett, de hiába a lehetőségek, ha nem volt, aki gólra váltsa. Már a meccs végén is nehezen tért napirendre a fölött, hogy a lapok nélküli első félidő után a másodikban miért került elő olyan sokszor a sárga.

DVSC–DVTK 2-1

Herczeg András kiemelte, jelen helyzetükben fontos győzelmet szereztek. És nem felejtette el köszönteni a születésnapját ünneplő szurkolói csoportot, a Szívtiprók Ultras Debrecent, amely ezúttal is nagy segítséget nyújtott a Loki játékosainak, miután emberhátrányba kerültek.

Feczkó Tamás is a szurkolókkal kezdte, mert remek hangulatot teremtettek. A sok kihagyott helyzet miatt viszont bosszús volt, mert több mérkőzésre valót puskáztak el. Ennek ellenére a DVTK dominanciája elnyerte a tetszést.

Kaposvár–Kisvárda 0-2

Disztl László a somogyiak edzője igen felindultan nyilatkozott a mérkőzés után. "Ez a csapat, ez a klub nem kapja meg a kellő tiszteletet. Ugyanúgy a játékvezetőktől mint a médiától. 11-eseket nem kapunk meg, a játékvezetők is úgy beszélnek a kispaddal ami nem megengedhető és ez meccsek óta így van. Pontokat vesznek el tőlünk, a mai meccsen is egy 11-est nem adtak meg nekünk" - mondta a szakember.

Dajka Lászlót a válogatott meccsek közti szünetben nevezték ki, és elmondása szerint ez a két hét arról szólt, hogy össze álljanak. "Tudunk még ennél is jobban játszani, de úgy gondolom ma is elég jól játszottunk" - mondta a korábbi válogatott.

Zalaegerszeg – Budapest Honvéd 0-1

Giuseppe Sannino, a kispestiek olasz mestere szerint ezt a meccset meg kellett nyerniük, és ezért megtettek mindent. Hihetetlen küzdés és alázat jellemezte a csapatot, és szeretné kiélvezni a siker minden másodpercét.

A zalaiak edzője Dobos Barna úgy vélte, egy kiegyenlített meccset játszottak, hiszen nekik is voltak ziccereik, ők is veszélyeztettek. Ugyanakkor amíg a Honvéd tudott egy gólt lőni, ők nem.

Ferencváros–Újpest

A Ferencváros vezetőedzője Szerhij Rebrov úgy vélte, mivel hazai pályán játszottak, többet kellett volna nyújtani, több helyzetet kellett volna kidolgozni. "Támadásban ma semmit nem nyújtottunk" - összegzett az ukrán szakember.

Nebojsa Vignjevics szerint mindent megtettek, egész pofás volt a játékuk, de az utolsó lövések nem sikerültek jól, ezért nem tudtakbetalálni. Nem emlékszik rá, mikor volt utoljára ennyi helyzetük a Fradi ellen. A bekapott gólról elmondta, felkészültek ezekre a szituációkra, most még nem tudja megmondani, ki hibázott, de abban biztos, valakinek közelebb kellett volna állni Bolihoz.