Musorujsag
Élő Eredmények

Orosz kapcsolatai nélkül készítette fel Rebrov a Fradit a CSZKA Moszkvára

mti
Bízik szakmai stábjában Szerhij Rebrov, ezért a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem használta ki orosz kapcsolatait a CSZKA Moszkva elleni csütörtöki Európa Liga csoportmérkőzés előtti feltérképezésre.

Az ukrán szakember a találkozót megelőző szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján többször is kijelentette, hogy sem Szergej Kuznyecovval, az FTC korábbi játékosának fiával – aki a Szpartak Moszkvánál dolgozott –, sem korábbi oroszországi csapattársaival nem beszélt az összecsapásról.

Szerhij Rebrov (fotó: EPA/YURI KOCHETKOV)

Az ellenfélről szólva a tréner azt mondta, hogy a CSZKA Moszkvát Oroszországban és nemzetközi szinten sem kell igazán senkinek bemutatni, egy rendkívül intenzív futballt játszó együttesről van szó, amely gyors labdaszerzésekre alapoz, a szélső védők pedig nagy sebességgel kapcsolódnak be az ilyen ellentámadásokba.

A moszkvaiak eddigi EL-szereplésével kapcsolatban kijelentette, sem a Ludogorectől elszenvedett 5-1-es, sem az Espanyollal szembeni 2-0-s vereség nem ad reális képet a riválisról, utóbbi találkozón például a spanyolok szinte alig támadtak. Hozzátette, ilyen a modern futball, a nemzetközi porondon már minden egyes apró hibát gólokkal büntetnek az ellenfelek.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros játékosok közül Ihor Haratyin vett részt, a védekező középpályás azon zöld-fehér futballisták egyike, akinek már volt korábban nemzetközi kupában mérkőzése. A futballista megjegyezte, minél több ilyen találkozóra van szükség ahhoz, hogy egy játékos folyamatosan fejlődjön.

A riválisról Haratyin azt mondta, nagyon erős ellenfélről van szó, amely a támadófutballt részesíti előnyben, és már a támadó harmadban megpróbál nyomást gyakorolni. Sok erős játékosa van, ugyanakkor a csapategység az elsőszámú fegyvere. Kérdésre válaszolva az ukrán játékos diplomatikusan azt válaszolta, profi labdarúgónak tartja magát, így nem jelent számára különlegességet, hogy orosz csapat ellen kell futballoznia.

A Moszkvában tréningező Ferencváros (fotó: EPA/YURI KOCHETKOV)

Viktor Goncsarenko vezetőedző szerint az eddigi két veresége miatt a CSZKA Moszkvának meghatározó lesz a következő két mérkőzés. „A Ferencváros elleni meccsek meglátásom szerint jelentősen befolyásolják a csoport sorsát. Figyelembe véve, hogy két mérkőzést elveszítettünk, ez a két összecsapás meghatározó lesz” – nyilatkozott az orosz hadsereg csapatának trénere. „Az együttes jó hangulatban készül” – tette hozzá.

Goncsarenko elmondta, hogy elemezték az FTC nemzetközi és hazai bajnoki találkozóit, és megfigyelésük szerint a magyar csapat stílusát a labdatartás, az építkező támadás jellemzi, ritkák a hosszú passzok. A vezetőedző úgy véli, ebből a szempontból a Ferencváros hasonlít a másik két csoportriválisra, a Ludogorecre és az Espanyolra.

A szakember kiemelte: a magyar együttesben sok a légiós, és a középpályát ukrán játékosok határozzák meg. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Ferencváros edzőjével, Szerhij Rebrovval még nem találkozott, a csütörtöki nap jó alkalom lesz a megismerkedésre.

Saját csapata taktikájáról Goncsarenko úgy fogalmazott: a CSZKA nem kíméli majd magát, kezdeményezni fog, ha lehet, már az ellenfél térfelén. Mint mondta, a céljuk egy korai gól, mert annak nagyon fontos lélektani hatása lenne.

A pont nélkül sereghajtó CSZKA Moszkva csütörtökön 18.55-től fogadja az egypontos Ferencvárost az EL harmadik fordulójában.

További tartalmak