Egy osztrák lap szerint Szoboszlai arrogáns lett, szurkolói elfordultak tőle

A magyar labdarúgó-válogatottban és a Salzburgban is már alapembernek számító Szoboszlai Dominikkal szemben éles kritikát fogalmazott meg egy osztrák napilap.

Szoboszlai, aki október 25-én lép 20. életévébe, a kispadról nézte végig klubcsapata Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését.

Az ausztriai Kronen Zeitung újságírója, Christoph Nister szerint nem véletlenül maradt ki a fiatal magyar Jesse Marsch kezdőcsapatából. Úgy véli, a tehetséges középpályás viselkedése lehet a háttérben, véleménye szerint Szoboszlai az utóbbi időben arrogáns lett – ami mögött az elmúlt hetekben megszaporodott átigazolási pletykák húzódhatnak –, és emiatt a szurkolók is elfordultak tőle. „Itt az ideje, hogy újra a lényegre összpontosítson” – írja Nister, aki azért arra is emlékeztette olvasóit, hogy néhány hónapja az Európa Ligában a Napoli elleni visszavágón milyen remekül élt a lehetőséggel Szoboszlai, aki egyből gólpasszal debütált a 3–1-es siker alkalmával.

Kézzel fogható példát nem hoz fel a szerző az említett arrogáns viselkedésre és arra sem, hogy a szurkolók elfordultak tőle, így pontosan nem tudni, mi történhetett, ami kiváltotta a cikk megszületését.

A válogatott középpályás szerdai mellőzése ellenére alapembernek számít a Salzburgban, eddig amikor nem hátráltatta sérülés, egy kivételével minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára.