×

Hozta a kötelezőt a futsalválogatott az angolok elleni vb-selejtezőn

Háromgólos győzelemmel kezdte az olaszországi vb-selejtezőtornát a magyar futsalválogatott, amely Anglia ellen nyert 3–0-ra a csütörtöki nyitómeccsen.

Dróth Zoltán, a magyar futsalválogatott csapatkapitánya az angolok elleni vb-selejtezőn (Fotó: MLSZ)


Turzó József szövetségi kapitány együttese - az európai szövetség honlapja szerint - remekül kezdett, Nagy Imre már a második percben betalált, majd az első játékrész felénél Horváth Szabolcs növelte az előnyt.

A magyarok ezt követően biztosan védekeztek, a meccs hajrájában pedig Dróth Zoltán eldöntötte a meccset.

Az előzetes esélyek alapján a magyar válogatottnak az angolok ellen kötelező volt a győzelem, a csoport másik két tagja, a házigazda olaszok, illetve a fehéroroszok viszont előtte vannak a világranglistán, így várhatóan ellenük nehezebb dolguk lesz Dróth Zoltánéknak.

A selejtezősorozat mostani szakaszában nyolc kvartettben küzdenek a válogatottak, s minden négyesből az első két-két helyezett jut a januári elitkörbe, amelynek végén hat válogatott jut ki a jövő őszi litvániai tornára.

Magyarország még sosem szerepelt vb-n.

„Óriási élmény volt először tétmeccsen a válogatott kispadján ülni. Sokat dolgoztak a fiúk és nagy dolog, hogy nemzetközi mérkőzésen nem kaptunk gólt. Nem volt tökéletes a játékunk, van még hova fejlődni, de az eredménynek örülünk. Büszke vagyok a játékosokra. Előzetesen is úgy számoltunk, hogy ezt a találkozót hoznunk kell és az igazi vizsgamunkánk holnap lesz Fehéroroszország ellen. Velük lesz nagy a harc a csoport második helyéért” – fogalmazott Turzó József szövetségi kapitány a mérkőzés után az mlsz.hu-nak.

Eredmény,
vb-selejtezőtorna, 1. forduló:

Magyarország–Anglia 3–0 (2–0)
gólszerzők: Nagy, Horváth Sz., Dróth

Magyarország: Alasztics – Komáromi, Nagy, Horváth N., Rábl
cserék: Varsányi (k), Sásdi (k), Dávid, Horváth Sz., Pál, Vas, Dróth, Hajmási, Siska

a csoport másik mérkőzésén:
Olaszország-Fehéroroszország 3-3 (1-3)