×

A futsalválogatott kikapott a fehéroroszoktól a vb-selejtezőtornán

A magyar futsalválogatott a második félidőben kapott gólokkal 2–0-ra kikapott a fehérorosz csapattól az olaszországi Eboliban zajló világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában pénteken.

Turzó József szövetségi kapitány együttese csütörtökön az angolok felett aratott 3-0-s sikerrel rajtolt. Dróth Zoltánék a záró körben a házigazda olaszokkal találkoznak majd vasárnap.

A selejtezősorozat mostani szakaszában nyolc csoportban küzdenek a válogatottak, és minden négyesből az első két-két helyezett kerül a januári elitkörbe, amelynek végén hat válogatott jut ki a jövő őszi litvániai tornára.

Magyarország még sosem szerepelt vb-n.

„Kiegyenlített mérkőzés után veszítettünk. Védelmi hibából kaptunk egy gólt, utána pedig muszáj volt kockáztatnunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltanunk. Nagyon nehéz lesz az utolsó találkozó, hiszen a világ elitjéhez tartozó olaszoknak is győzniük kell hazai pályán a továbbjutáshoz. Nem kell mondanom, mik az esélyek, de meg fogjuk próbálni. Este elmondom a fiúknak, hogy ma is büszke voltam rájuk, jól játszottak. Most veszítettünk, de mindent megtettünk a pályán. Van még miben fejlődnünk, bízom benne, lesz rá lehetőségünk” – nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Eredmény, 2. forduló (az Európai Labdarúgó Szövetség honlapja szerint):
Fehéroroszország–Magyarország 2–0 (0–0)

Magyarország: Alasztics – Komáromi, Nagy, Horváth N., Rábl
cserék: Varsányi (k), Sásdi (k), Dávid, Horváth Sz., Pál, Vas, Dróth, Hajmási, Siska

további eredmény:
Olaszország-Anglia 4-1 (0-0)

A csoport állása: 1. Olaszország 4 pont (7-4), 2. Fehéroroszország 4 (5-3), 3. Magyarország 3, 4. Anglia 0