Musorujsag
Élő Eredmények

Néhány nap alatt az összes jegy elkelt a magyar–uruguayira

m4sport.hu
Pénteken indult a jegyértékesítés a november 15-én esedékes Magyaország–Uruguay mérkőzésre, hétfő délelőttre az összes jegy elkelt, így biztosan telt ház előtt játsszák az új Puskás Ferenc Stadion avatómérkőzését, amely egyben Gera Zoltán búcsúmeccse is lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a pénteken kezdődött jegyértékesítési időszak első három napjában az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai válthattak belépőt, hétfőn pedig szinte azonnal elfogytak a fennmaradó jegyek.

A kiemelt érdeklődés miatt az internetes jegyvásárlási felületen a csúcsidőszakban az előszobában nagyjából 17 000 szurkoló várakozott, és bár a rendszer folyamatosan szolgálta ki a jegyigényeket, a sorban állás ideje nem ritkán több órát vett igénybe – közölte az MLSZ. A szurkolók az induláskor nagy számban érkeztek az értékesítési felületre. Itt sokan a számukra kiválasztott jegyekkel hosszú ideig nem zárták le a tranzakciót, tehát nem bonyolították le a vásárlást. Amíg a vásárlás nem történik meg, addig a már egy vásárló által kiválasztott jegyek mások számára nem érhetőek el. Ennek következtében lehettek és voltak olyan időszakok, amikor egyszerre akár több ezer jegy várakozott a vásárlás lezárására. Mivel a rendszer ezeket a jegyeket egy bizonyos idő múlva felszabadítja, ezek újra láthatóvá, eladhatóvá váltak. Ez az oka annak, hogy egy adott pillanatban a vásárlók nem láthattak olyan jegyeket, akár szektorokat szabadnak, amelyek később ismét megvásárolhatóvá váltak.

A Magyarország–Uruguay felkészülési találkozó – amelyre az uruguayi válogatott roppant erős kerettel érkezik – november 15-én 19 órakor kezdődik a több mint 67 ezer fő befogadására alkalmas Puskás Arénában, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A várható végleges nézőszámnál magasabb 33 évvel ezelőtt volt a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésén: az 1986-os világbajnokságra készülő együttes Brazília felett aratott 3-0-s diadalát 70 ezernél is többen látták a Népstadionban. Az abszolút rekord 1955-ből datálódik, amikor 104 ezren szurkolták végig az Ausztria elleni 6-1-es győzelmet szintén a Népstadionban.

További tartalmak