Magyar csapat nem tudja megfizetni a válogatott védőjét

Kádár Tamás ügynöke, Varga Sándor szerint egyik magyar klub sem tud annyit fizetni a játékosnak, mint a Dinamo Kijev.

A magyar labdarúgó-válogatott játékosa 2017-ben igazolt a Lech Poznantól az ukrán Dinamóhoz, melynek nagyon hamar alapemberévé vált. A közelmúltban több olyan hír is szárnyra kapott, melyek szerint Kádár klubot válthat, de minden bizonnyal nem Magyarországon fogja folytatni pályafutását.

„Az ukrán bajnokságban átlagosan alacsonyabb a fizetés, mint Magyarországon idézi az átigazolásokkal foglalkozó ukrán weboldal Kádár menedzserét, Varga Sándort.Azonban van két kiemelkedő klub, a Sahtar és a Dinamo, ahol sokkal magasabbak a bérek. Az ügyfelem a Kijevben játszik és ugyan nincs jogom nyilvánosságra hozni a szerződésében foglaltakat, de annyit elmondhatok, Magyarországon senki sem tudna ennyit fizetni neki."

A 29 éves védővel kapcsolatban szintén ukrán értesülések úgy vélik, hogy akár Kínába is igazolhat, ugyanis az első osztályú labdarúgócsapat, a Hebei China Fortune kész lenne a Dimano Kijevnek 5 millió eurót fizetni Kádár Tamásért. Igaz, a Hebei még nem vette fel a kapcsolatot a Dinamo vezetőségével, és fontos megemlíteni azt is, hogy januárban az orosz Zenit Szentpétervár 8 millióért akarta megszerezni a magyar válogatott védőt, de a kijeviek nem fogadták el az ajánlatot.

A kérőket befolyásolhatja a horvát-magyar Eb-selejtező is, melyen Kádár Tamás finoman szólva sem játszott élete formájában. A félidőben le is cserélte Marco Rossi szövetségi kapitány, ugyanis kétszer is nagyot hibázott, mindkettőt könyörtelenül kihasználta a horvát együttes, a félidő végére már 3-0-ra vezettek Modricék.