Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov szerint a Fradi rászolgált a győzelmekre, még ha nem is játszott jobban

m4sport.hu
A csapategység sikerének tartja az utóbbi hetek nagy győzelmeit a Ferencváros vezetőedzője, Sergei Rebrov.

A Ferencváros vezetőedzője éppen a Mezőkövesd ellen mutatkozott be az élvonalban. Rebrov jó emlékekkel gondolhat a szombati ellenfélre, hiszen eddig 100%-os a matyóföldiek ellen, de azt is jól tudja, hogy résen kell lenni a második helyezett ellen.

„Megint egy olyan csapat ellen játszunk, ami önbizalommal ugorhat nekünk. Győztes meccsek után jönnek, szóval nagyon komolyan kell odaállnunk az elejétől kezdve” – nyilatkozta a Kövesd elleni bajnokiról az ukrán szakember a Játékoskijárónak.

Rebrov kiemelte, korábban többször „beragadtak” a meccsek elején, ez a Ludogorec ellen volt a leglátványosabb, de újabban már rendre jobban kezdtek, és erre lesz szükség a Mezőkövesd ellen is.

A zöld-fehérek vezetőedzője elismerte, noha komoly skalpokat gyűjtöttek az utóbbi időben: megnyerték az Újpest elleni derbit, és Moszkvában és Fehérváron is győztek, többször nem ők játszottak a szebb focit, ez azonban nem von le az érdemeikből.

„Tisztában vagyok vele, hogy nem mindegyik meccset domináltuk, vagy kontrolláltuk, nem feltétlenül nekünk volt több helyzetünk, de mégis rászolgáltunk a sikerekre, mert mind elöl, mind hátul csapatként futballoztunk” – tette hozzá Rebrov, aki szerint a Vidi elleni rangadó végén már megmutatkoztak csapatán a fáradtság jelei.

„Úgy nagyon nehéz játszani, hogy fejben fáradt vagy, és a tested sem bírja már. Fáradtan sokkal nehezebb jó döntéseket hozni. Ezt láthattuk a Fehérvár elleni utolsó 20 percben. Egy-két labdával megindulhattunk volna, de egyszerűen nem bírtak menni a játékosaim.”

Rebrovnak tetszett, hogy a hétközi kupameccsen azok is jól szálltak be, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, és amondó, háromnál több gólt is rúghattak volna a BKV Előre ellen.

„Látom a játékosaimon a folytonos bizonyítási vágyat. Egészséges versenyhelyzet van az öltözőben” – mondta.

További tartalmak