A Paks menesztette Tomiszlav Szivicset

11 meccs alatt mindössze 10 pontot gyűjtöttek a paksiak és jelenleg a 10. helyen állnak a bajnokságban.

Tomiszlav Szivics - MTI Fotó: Czeglédi ZsoltA PAKSI FC vezetősége a vasárnapi nap folyamán felmentette Tomiszlav Szivics vezetőedzőt és Szabó István pályaedzőt a további munkavégzés alól. Amint arról a klub honlapja beszámolt, az új vezetőedző személyéről a későbbiekben születik döntés, melyről szurkolóinkat hivatalos honlapunkon tájékoztatjuk elsőként.

Szivicset május 27-én nevezték ki a paksiak vezetőedzőjévé. Irányítása alatt 11 bajnokit játszottak, ezeken három győzelem és egy döntetlen mellett hétszer vereséget szenvedtek. A Magyar Kupában mindkét alacsonyabb osztályú ellenfelükön túljutottak.

Az 53 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember korábban, a 2012/13-as szezonban dolgozott már Pakson, akkor a 13. helyen végeztek. Szivics Magyarországon a paksiak mellett volt már a Kecskemét, a Mezőkövesd és a Diósgyőr trénere is, legnagyobb sikere a kecskemétiekkel elért Magyar Kupa-győzelem 2011-ből.

A kizárólag magyar játékosokkal felálló paksiak a tavalyi szezonban a 8. helyen zártak, és a szezon végén bontottak szerződést Cserrtői Auréllal, aki öt és fél év után távozott a klubtól. A Paks jelenleg 10. a bajnokságban, de csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a már kieső helyen álló Zalaegerszeget, Legutóbbi hat bajnokijából ötöt elveszített.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as idényében:
2019. szeptember 3./4. - Diósgyőr: Fernando Fernández helyett Feczkó Tamás
2019. október 8./16. - Kisvárda: Miriuta László helyett Kocsis János, Dajka László
2019. november 3. - Paks: Szivics Tomiszlav helyett - döntés később