Musorujsag
Élő Eredmények

Egy újonc, két visszatérő és több sérült is Rossi keretében

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány a megszokott játékosaira számít, Pátkai és Gazdag visszatér a keretbe, a ferencvárosi Sigér Dávid izomsérülés miatt hiányzik. A kapitány elárulta, Uruguay ellen a remek formában védő Dibusz Dénes fog kezdeni a kapuban.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. EPA/ANTONIO BAT

A magyar labdarúgó-válogatottra két fontos mérkőzés vár novemberben. Előbb 15-én a Puskás Aréna megnyitóján Uruguay ellen, majd négy nappal később Walesben sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára. Amennyiben az utóbbi meccsen nyernek Szalaiék, úgy biztos résztvevői a 2020-as Eb-nek. (Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét találkozót élőben közvetíti.)

Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte 28 fős bő keretét, akikkel csatába indul a hónap közepén. A kapitánynak ezúttal sem volt könnyű dolga a keret összeállításakor, hiszen egyelőre Nagy Ádám, Kádár Tamás és Willi Orbán sem egészséges.

A megszokott nevek mellett a legnagyobb meglepetés a Puskás Akadémia bal oldali védőjének, Nagy Zsoltnak a kerettagsága. A játékos eddig mindössze 11 elsőosztályú meccsen lépett pályára, de a balhátvéd posztjával egyébként is gondban van Rossi, hiszen Korhut az Eb-selejtezőn eltiltása miatt nem játszhat, míg a korábban alapembernek számító Kádár az elmúlt időszakban többször is hibázott.

Gazdag Dániel és Pátkai Máté felépülésüket követően újra meghívót kaptak, míg Pávkovics és Zsótér személyében két olyan játékos is található a keretben, aki már készült együtt a legjobbakkal, de pályára még nem lépett a nemzeti együttesben.

Nem tagja a keretnek Kleinheisler László, akire a horvátok elleni piros lapja miatt Walesben nem számíthat Rossi, és meglepetésre kimaradt a ferencvárosi Sigér Dávid, aki az elmúlt időszakban alapember volt az Európa Ligában is szereplő Ferencvárosban. A kapitány elmondta, a Fradi középpályása kisebb izomsérüléssel bajlódik és nem akarja kockáztatni szerepeltetésével egy komolyabb sérülés lehetőségét.

A tréner kiemelte, az, hogy a stadionavatóra pillanatok alatt elfogytak a belépők, jól mutatja, hogy miért is a futball a legnépszerűbb sportág Magyarországon, ez pedig személyesen hatalmas felelősséget jelent neki, hiszen ezen a találkozón is jó eredményt várnak tőle. Hozzátette, ennyi néző előtt játékosként már lépett pályára, edzőként viszont még nem volt része olyan hangulatban, ami a közel 68 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában várható majd.

Marco Rossi annyit már elárult a stadionavatóval kapcsolatban, hogy ott Dibusz Dénes a Ferencváros bombaformában lévő kapusa fog majd kezdeni, ugyanakkor Gulácsi Péter teljesítményével is rendkívül elégedett.

A válogatott kerete:
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)

Védők:
Baráth Botond (Sporting Kansas KC)
Bese Barnabás (Le Havre)
Korhut Mihály (Árisz Szaloniki)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)
Pávkovics Bence (DVSC)
Szalai Attila (Apollon Limassol) – a sérült Kádár Tamás (Dinamo Kijev) helyére került be
Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások:
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kalmár Zsolt (FC DAC 1904)
Kovács István (Mol Fehérvár FC)
Nagy Ádám (Bristol City FC)
Pátkai Máté (Mol Fehérvár FC)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Vida Máté (FC DAC 1904)

Támadók:
Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad)
Feczesin Róbert (Újpest FC)
Holender Filip (FC Lugano)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szalai Ádám (Mainz)
Varga Roland (Ferencvárosi TC)
Zsótér Donát (Újpest FC)

További tartalmak