×

Melyik támadó jelentette a legnagyobb erősítést az NB I-ben a nyári igazolások közül?

A nyáron több együttes is új csatárban látta az előrelépés lehetőségét. Ez sokaknak bejött, de vajon ki jelentette a legtöbbet új csapatának?

Feczesin Róbert a Ferencváros - Újpest FC mérkőzésen. MTI/Koszticsák SzilárdLezajlott a labdarúgó OTP Bank Liga első 11 fordulója, túl vagyunk a bajnokság harmadán. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén nyáron is jelentős mozgás volt a csapatoknál, de vajon ki volt az a labdarúgó, aki valóban erősítést jelentett a klubjának?

Davide Lanzafame a Ferencvárostól igazolt vissza korábbi klubjába a Budapest Honvédba, ahol eddig nyolc meccsen lépett pályára, igaz ebből az egyiken csak egy percre. Ezeken a találkozókon négy sárga lapja mellett öt gólt szerzett, melyek közül egy volt győztes gól.

Hasonló mutatókkal rendelkezik Feczesin Róbert, aki a nyáron Törökországból tért haza Újpestre és eddig hét meccsen játszott, melyeken négy gólt és két gólpasszt jegyzett. A Debrecen ellen az ő duplája jelentette a győzelmet.

Gyurcsó Ádám a Hajduk Split után érkezett a Puskás Akadémiához, de csak az ötödik fordulóban játszotta első meccsét új klubjában. az azóta eltelt hét forduló mindegyikében pályára lépett, öt gólt szerzett és egy gólpasszt adott. A Debrecent az ő duplájával verték, míg a Paks eleni győzelemből is két góllal vette ki a részét.

A Torpedo Kutaisitől érkezett georgiai Budu Zivzivadze, aki már tíz meccset játszott a Mezőkövesdben, ezeken öt gólt szerzett, és két gólpasszt adott. Góljai igencsak sokat számítanak Kuttor Attiláéknak, hiszen találatai eddig hét pontot jelentettek a kövesdieknek.

A máltai első osztályú Gzira Unitedtől szerződtette a Debrecen Haruna Garbát, aki eddig kilenc alkalommal lépett pályára Loki-mezben, de csak háromszor töltött 90 percet a pályán. Eddig három gól és két gólpassz fűződik a nevéhez, a ZTE elleni találata három pontot jelentett. Az Európa Ligában négy meccset játszott, ezeken két gólt szerzett.