Musorujsag
Élő Eredmények

Budapesten elmaradt a gól: a Fradi döntetlent játszott a CSZKA-val

Budapesten elmaradt a gól: a Fradi döntetlent játszott a CSZKA-val

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros labdarúgócsapata csütörtökön hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a CSZKA Moszkva ellen az Európa Liga H csoportjának 4. fordulójában.

Eredmény,
Európa Liga, H csoport, 4. forduló:

Ferencváros – CSZKA Moszkva (orosz) 0–0 (0–0)
kiállítva: Nababkin (91.)
sárga lap: Ihnatyenko (18.), Skvarka (20.), Haratyin (25.), Botka (74.), Frimpong (91.), illetve Bijol (19.), Vlasic (28.), Nababkin (85., 91.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Haratyin, Ihnatyenko – Zubkov, Skvarka (Varga R., 84.), Tokmac (Frimpong, 90.) – Boli (Isael, 82.)

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) – Mário Fernandes, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Bijol (Kucsajev, 63.), Obljakov – Sigurdsson, Vlasic – Csalov

A kezdés előtt piros-fehér-zöldbe öltözött a stadion, a B-közép az 1956-os forradalom egyik jelképét, a zászlóból középen kiégetett állami címert formálta meg, üzenve ezzel azt, hogy ez az összecsapás „nemzeti ügy”.

A Ferencváros játékosai betartották két héttel ezelőtti, a moszkvai diadalukat követően tett ígéretüket, amely szerint úgy kezdték a mérkőzést, ahogyan az orosz fővárosban abbahagyták: magabiztosan tartották a labdát és nem hagyták kibontakozni az orosz ellentámadásokat.

Az első félidőben 44 percig egyik kapu sem forgott veszélyben, ekkor Tokmac adott be tökéletesen, de Boli óriási helyzetben a kapu mellé fejelt.

A második félidő óriási kimaradt vendég lehetőséggel indult, de a 62. percben Blazic hagyta ki a „szezon helyzetét”: a védő egy szabadrúgáshoz húzódott előre, a lepattanó labda némi kavarodás után éppen elé került, de az ötösről senkitől sem zavartatva gyakorlatilag a másik irányba vetődő, a lábával még kinyúló Akinfejevbe lőtt. Három perccel később Dibusz hibáját kis híján kihasználták a vendégek, de a ferencvárosi szurkolók fellélegezhettek.

A hajrában a Ferencváros már inkább az eredmény tartására figyelt – Rebrov is ennek tükrében cserélt már a végén – és végül sikerült is az egy pont megszerzése.

A következő fordulóban a Ferencváros november 28-án a csütörtökön a Ludogorecet kiütő Espanyolt fogadja.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1333079"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a Ferencváros – CSZKA Moszka EL-meccs
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/11/D__YT20191107032-1024x579.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Budapest, 2019. november 7. A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (j2) és Nikola Vlasic, az orosz csapat játékosa (k) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ferencváros - CSZKA Moszkva mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2019. november 7-én. Ferencváros - CSZKA Moszkva 0-0. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak