×

Nemes cél érdekében fogott össze az OTP Bank Liga összes csapata

Litauszki Róbert felhívására összefogott a labdarúgó NB I. összes klubja annak érdekében, hogy segítséget nyújtson a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Gyermekinfektológiai Osztályának.

A jótékonysági akció előzménye, hogy az Újpest csapatkapitányának kislányánál nyáron rotavírust és agyvelőgyulladást diagnosztizáltak, a betegség a gyermek mozgás- és beszédközpontját is megtámadta. A kislányt a DPC Gyermekinfektológiai Osztályán kezelték sikeresen, a család pedig viszonozni szerette volna a kórháznak a segítséget.

Litauszki kezdeményezésére a tizenkét NB I-es csapat kapitányai árverésre ajánlották fel saját mezüket az összes csapattárs aláírásával, a befolyt összeget pedig teljes egészében a DPC Gyermekinfektológiai Osztálya kapja.

A mezekre egyben lehetett licitálni, a „csomag” 1,2 millió forintért kelt el.

A hétvégén a 12. fordulóval folytatódik az OTP Bank liga, az M4 Sport a Paks–Kisvárda, a Honvéd–Diósgyőr és a Debrecen–Ferencváros mérkőzést közvetíti, a Zalaegerszeg–Mezőkövesd, a Kaposvár–Fehérvár és a Puskás Akadémia – Újpest meccs az m4sport.hu-n lesz látható élőben.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
szombat:
ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00 (m4sport.hu)
Kaposvári Rákóczi FC-MOL Fehérvár FC 17.00 (m4sport.hu)
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 17.00 (m4sport.hu)
Paksi FC-Kisvárda Master Good 17.00 (M4 Sport és m4sport.hu)
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 19.30 (M4 Sport és m4sport.hu)
vasárnap:
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 17.15 (M4 Sport és m4sport.hu)