Musorujsag
Élő Eredmények

Elbúcsúztatta Gera Zoltánt a magyar labdarúgó-válogatott

m4sport.hu/MTI
A Puskás Aréna nyitómérkőzésén, a Magyarország–Uruguay találkozón köszönt el a magyar labdarúgó-válogatott a 97-szeres Gera Zoltántól.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j) és Kubatov Gábor, az FTC elnöke (b) oklevelet és ajándékot ad át Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó búcsúztatóján, a Puskás Aréna nyitóünnepségén 2019. november 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A kezdő sípszó előtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke és Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke ünnepélyesen búcsúztatta el Gera Zoltánt, aki ma már az U21-es nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik.

Gera 2002-ben, Gellei Imre kapitánysága ideje alatt mutatkozott be a válogatottban, 2004-ben Lothar Matthäus, az akkori szövetségi kapitány a magyar labdarúgás legnagyobb kincsének nevezte. Összesen 97 alkalommal lépett pályára címeres mezben és 26 gólt szerzett.

Kulcsjátékosa volt a 2016-os Európa-bajnokságra kijutó válogatottnak, a selejtezők során Finnország ellen a kijutás szempontjából sorsdöntő gólt szerzett.

Az Eb-n is eredményes volt, a portugáloknak lőtt találatát a szurkolók a torna legszebbjének választották, ráadásul a magyar válogatott legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett.

Gera Zoltán 2018. júniusában jelentette be, hogy pontot tesz több mint két évtizeden át tartó profi pályafutására.

További tartalmak