Eppel távozik Almatiból, vissza akar térni Európába

Eppel Márton télen valószínűleg távozik a kazah labdarúgó-bajnokságban szereplő Kajrat Almatitól. A 28. születésnapját szerdán ünneplő játékos mindenképpen Európában folytatná, hogy több esélye legyen bekerülni a válogatottba.

Eppel Márton (Fotó: Kajrat Almati)Eppel Márton a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, bár marasztalták és ajánlatot is tettek neki, valószínűleg nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését a kazah bajnokságot második helyen záró egyesülettel, mivel abban bízik, hogy szabadon igazolható játékosként könnyebben talál magának új csapatot. A magyar támadó egyébként tizenhat találatával holtversenyben a második helyen zárt a bajnokság góllövőlistáján.

A csatár sajnálja, hogy tavaly október óta nem léphetett pályára a válogatottban, éppen ezért szeretne visszatérni Európába. „A válogatott miatt vissza kell térnem Európába, ez a lényeg. Másra nem is tudok gondolni, mi lehetett a baj, miért nem számított rám a válogatott szakmai stábja, hiszen sorra lőttem a gólokat a Kajratban. Összességében szép másfél évet töltöttem el Kazahsztánban, Almati élhető, szép város, de tovább kell állnom.”

Eppel a lapnak elárulta, kapott is már ajánlatot, amely azonban nem felelt meg az elképzeléseinek, a hazatérés ugyanakkor egyelőre nincs a tervek között. „Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem az öt topbajnokság egyikéből hívnak, de reménykedem benne, hogy például angol második ligás együttes is megkeres. Igazából mindegy, melyik országban folytatom, csak a csapat támadószellemű futballt játsszon és jelentős célokért harcoljon.”