×

Régi-új vezetőedző a MOL Fehérvárnál

A klubbal 2015-ben bajnoki címet szerző spanyol Joan Carrillo Milánt nevezték ki a MOL Fehérvár vezetőedzőjének.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


A fehérvári csapat – a Puskás Akadémiától elszenvedett 3–1-es szombati vereség után – hétfőn jelentette be, hogy szerződést bont az együttes vezetőedzőjével, Marko Nikoliccsal, akit a klubnál korábban négy évet dolgozó Joan Carillo Milán követ a kispadon.

A Fehérvár közleményében kiemelte, egyelőre szóban egyeztek meg a spanyollal, de az első csapat hétfői edzését már ő vezeti.

Az 51 éves szakember az Espanyol utánpótlásában kezdte edzői karrierjét, és egy egyéves gironai kitérővel 2011-ig dolgozott a katalán csapatnál.

Carrillo 2011 nyarán, Paulo Sousa egyik segítőjeként érkezett Székesfehérvárra, de a portugál 2013-as távozása után is maradt a klubnál José Manuel Gomes pályaedzőjeként.

Egy évvel később vette át a Vidi irányítását, amellyel a 2014/15-ös szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett, ezzel (a finn Martti Kuusela és a cseh Miroslav Beránek után) ő lett a magyar élvonal harmadik külföldi edzője, aki bajnokságot nyert. A szezon végén az NB I. legjobb edzőjének választották, ám a sikerek ellenére nyáron távozott a csapattól.

A fehérvári időszak után tizenegy meccs erejéig az akkor a spanyol másodosztályban szereplő Almería vezetőedzője lett, majd másfél évig a Hajduk Splitet, 2018-ban pedig fél szezonon át a Wisla Kraków-t irányította.