Musorujsag
Élő Eredmények

Carrillo: Végtelenül boldog vagyok, hogy visszatérhettem Fehérvárra

Carrillo: Végtelenül boldog vagyok, hogy visszatérhettem Fehérvárra

MTI
Joan Carrillo 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatánál.

A székesfehérvári klub hétfőn jelentette be, hogy szóban megegyezett az 51 éves spanyol trénerrel, aki a szerb Marko Nikolicsot váltja a kispadon. A megállapodás szentesítésére szerdán került sor.

Joan Carrillo 2014 nyarától 2015 júniusáig irányította a fehérvári csapatot vezetőedzőként. Előtte Paulo Sousa, majd José Manuel Gomes segítőjeként dolgozott a Vidinél, mellyel bajnokságot nyert, 37 mérkőzésen 28 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség volt a mérlege.

Az elmúlt években a spanyol Almería, a horvát Hajduk Split és a lengyel Wisla Kraków vezetőedzője volt. Hétfőn tért vissza a MOL Fehérvár FC-hez, és szerdától hivatalosan is ő a csapat vezetőedzője. Másodedzőként Xavier Coll Planas csatlakozik a szakmai stábhoz.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy visszatérhettem Székesfehérvárra. Remek játékosokkal dolgozhatok, és egy olyan ember áll mögöttem Kovács Zoltán személyében, akiről tudom, hogy ugyanazt szeretné, amit én. Egy sikeres csapatot és egy sikeres klubot” – idézte őt a klub honlapja.

A tréner hozzátette: ugyanennyire fontosnak tartja, hogy a klub tulajdonosa, Garancsi István támogatta, hogy visszatérjen és ezzel megmutatta, hogy bízik benne.

„Azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat nagyon sokáig élvezhessem. Szeretném, hogy a szurkolók azt mondhassák majd, olyan csapatuk van, amelyik szervezett, amelyik támadófocit játszik és amelyikre igazán büszkék” – nyilatkozott Carrillo.

A Fehérvár, amely utóbbi hét bajnoki összecsapásából csak kettőt nyert meg, szombaton hazai pályán 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától, így jelenleg harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Az együttes hátránya három pont a címvédő és listavezető Ferencvároshoz képest úgy, hogy a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Borítókép: Joan Carrillo (fotó: molfehervarfc.hu)

További tartalmak