Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros győzelmet szalasztott el az Espanyol ellen, de még továbbjuthat

A Ferencváros győzelmet szalasztott el az Espanyol ellen, de még továbbjuthat

m4sport.hu
A tizenegyest hibázó Ferencváros hiába szerzett vezetést a hosszabbításban, a 96. percben kapott góllal 2-2-t játszott az Espanyollal az Európa Liga H csoportjában, a továbbjutáshoz az utolsó fordulóban le kell győznie a Ludogorecet.

A zöld-fehérek a sérülése után visszatért Sigér Dávid lövésével szereztek vezetést a 23. percben, a már továbbjutott és emiatt tartalékosan felálló spanyolok a 31. percben egyenlítettek Oscar Melendo találatával. A második félidőben Isael még elhibázta a 11-esét, a hosszabbításban viszont kiharcolt egy másikat, amit a csereként beállt Michal Skvarka belőtt. De a ráadás záró percében a spanyoloké volt az utolsó szó Sergi Darder révén, így pontosztozkodással zártak a felek.

Diego López az első tizenegyest még hárította (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Edzői nyilatkozatok:
„Rendkívül csalódottak vagyunk, de büszke vagyok a csapatomra, mert egy spanyol riválissal felvette a versenyt és mindent megtett a sikerért. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, szerintem a győzelmet is megérdemeltük volna, de ilyen a futball, ezért szeretik milliók a világon” – értékelt Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek mestere.

„Az első félidőben jól játszottunk, még ha nem is volt sok helyzetünk. A másodikban kontrajátékra rendezkedtünk be a kitámadó ellenfél miatt. A 11-es furcsa volt, de sikerült egyenlítenünk, így nincs jelentősége” – mondta Pablo Machin, az immár biztosan csoportelső barcelonaiak trénere.

Mivel a csoport másik találkozóján a Ludogorec 1-1-es döntetlent játszott a sereghajtó CSZKA Moszkva vendégeként, így a négyesben a magyar bajnok hátránya egy pont maradt a bolgárokkal szemben, azaz két hét múlva győznie kell Razgradban a 32 közé jutáshoz.

Európa Liga, H csoport, 5. forduló:

Ferencvárosi TC – Espanyol (spanyol) 2-2 (1-1)
Groupama Aréna, 19 111 néző, v.: Tiago Bruno Lopes Martins (portugál)
gólszerzők: Sigér (23.), Skvarka (91., 11-esből), illetve Melendo (31.), Darder (96.)
piros lap: Civic (94.)
sárga lap: Civic (12., 94.), Boli (25.), Frimpong (35.), illetve Lluis Lopez (43.), Calero (76.), Didac Vila (76.), Ezzarfani (78.), Iturraspe (90.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Sigér (Skvarka, 86.), Haratin – Isael, Nguen, Varga (Zubkov, 61.) – Boli (Szihnyevics, 84.)
Espanyol: Diego Lopez – Lluis Lopez, Calero, Didac Vila – Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (Ezzarfani, 69.), Corchia – Melendo (Calleri, 81.), Campuzano (Darder, 88.)

Skverka tizenegyese végül nem ért győzelmet (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

CSZKA Moszkva (orosz) – Ludogorec (bolgár) 1-1 (0-0)

A csoport állása: 1. Espanyol 11 pont, 2. Ludogorec 7, 3. Ferencváros 6, 4. CSZKA Moszkva 2

6. forduló, december 12.:
Ludogorec-Ferencváros
Espanyol-CSZKA Moszkva

További tartalmak