×

Rebrov és Lovrencsics is büszke az Espanyol ellen elért döntetlenre

Az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem a Ferencváros kezéből,de a vezetőedző, Szerhij Rebrov és a csapatkapitány, Lovrencsics Gergőis azt emelte ki, hogy a csapat jól játszott és büszke lehet arra, amit letett a spanyol Espanyol ellen az Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában.

A közönség buzdítása is kellett a jó játékhoz az Espanyol ellen. Az FTC játékosai ezt meg is hálálták. (Forrás:Ferencváros - Twitter) A közönség buzdítása is kellett a jó játékhoz az Espanyol ellen. Az FTC játékosai ezt meg is hálálták. (Forrás:Ferencváros - Twitter)
A Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a spanyol Espanyollal, az Európa Liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában a H csoportjában. Természetesen Rebrovsajnálja, hogy nem sikerült begyűjteni a három pontot, de a csapat teljesítményével elégedett volt.

"Büszke vagyok a csapatra, La Liga-szinten játszottunk, felvettük a versenyt egy spanyol élvonalbeli csapattal. Sok helyzetet kialakítottunk, megérdemeltük volna a győzelmet, de emiatt szeretik az emberek a futballt, mert mindig vannak benne fordulatok. A játékosok tudták, mekkora a tét, és mindent megtettek a kilátogató szurkolókért. Minden szurkolónak megvan a saját látásmódja, sok meccset játszottunk, a keret nagy része nincs hozzászokva az ilyen menetrendhez, de remekül helytáll mindenki. A mai meccset biztosan nagyon élvezték a szurkolók, úgy érzem, kiválóan futballoztunk" - mondta az FTC ukrán vezetőedzője.

A hétvégi, Zalaegerszeg elleni bajnokin a brazil Isael kihagyott egy büntetőt, ennek ellenére most is odaállt a mérkőzés 77. percében és újfent hibázott.

"Beszéltem vele és Varga Rolanddal a meccs előtt. Mindketten hagytak már ki büntetőt, azt mondtam, az rúgja, aki magabiztosabb. Az első kimaradt, Michal Skvarka azonban belőtte a másodikat. Nem szabad azonban elfelejteni azt sem, hogy Isael a legutóbb kihagyta a tizenegyest, aztán viszont gólt lőtt. Most sem sikerült belőnie, de utána kiharcolt még egy büntetőt!" - mondta az elvétett tizenegyessel kapcsolatosan Rebrov.

Az FTC mestere már előre is tekintett:

"Természetesen nagy büszkeség ez, és nemcsak nekünk, egész Magyarországnak. Biztos vagyok benne, hogy az országban mindenki szurkolt nekünk ma. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Ludogorec ellen, jól ismerjük őket. Tizenöt éve nem voltunk itt, nagy érdem, hogy így teljesítünk, és mindent meg kell tennünk azért, hogy még szebb legyen a végeredmény, és továbbjussunk" - beszélt a továbbjutásról döntő razgradi EL-meccsről az edző.

Az FTC csapatkapitánya,Loverencsics Gergő osztotta mestere véleményét.

"Voltak olyanok, akik búslakodva érkeztek az öltözőbe, de ahogy a mester, úgy én is azt mondtam a csapatnak, hogy erre a teljesítményre büszkék lehetünk" - értékelt Lovrencsics Gergő csapatkapitány. "Azért mégiscsak egy La Ligában szereplő riválist sikerült a kapujához szegeznünk a második félidőben".

A 31 éves jobb oldali védő szerint neki és a társainak nagy lehetőségként kell felfogniuk azt, hogy a továbbjutás reményében léphetnek pályára két hét múlva a zárókörben, nem pedig teherként. Úgy vélte, a Ludogorec nagyon kellemetlen ellenfél, amit ebben az idényben már háromszor megtapasztaltak. Elöl nagyon kombinatív futballt játszik, viszont szerinte a védelme sebezhető, ami bizakodásra adhat okot, mivel a Ferencváros támadói egyre jobb formát mutatnak.

"Ha Razgradban döntetlen születne, akkor lehet, bánnám az itt elszalasztott győzelmet, de ezzel kár foglalkozni" - mondta Lovrencsics arra utalva, hogy ha zöld-fehérek megtartják 2-1-es előnyüket az Espanyol ellen, akkor a bulgáriai meccsen a döntetlen a Ferencvárosnak lett volna kedvező a továbbjutás szempontjából, így viszont a Ludogorecnek lesz. "Jó formában vagyunk és fáradtnak sem érzem az együttest".

Sigér Dávid, az FTC első gólszerzője még boldogabban nyilatkozott. Mint mondta, az is csoda, hogy játszhatott, mivel sérülése miatt az utóbbi hetekben nem tudott együtt edzeni társaival, az pedig, hogy betalált, még álomszerűbbé tette a fellépését.

"Ez volt az eddigi legjobb meccsünk a csoportkörben még akkor is, ha a végén kicsúszott a kezünkből a siker" - jelentette ki a 29. születésnapját szombaton ünneplő középpályás, aki szerint a csapat elsődleges célja a bajnoki cím megvédése, mivel jövőre szeretnének legalább eddig eljutni ismét, márpedig bajnokként könnyebb ezt elérni. Sigér szerint épp ezért péntektől nem lesz szó a Ludogorecről, mert addig még két fontos bajnoki áll a gárda előtt.