×

„Tovább építjük az acélvárost, hogy acélos legyen a védelem” – Értékelések a 14. fordulóból

Zalaegerszegen megint a kihagyott helyzetek okoztak gondot, a Puskás Akadémiánál nincs kis hiba és nagy hiba, csak hiba van, Pakson a sebességbeli különbség döntött az Újpest javára, a Honvédnak nem ízlett a stílusváltás, Miskolcon tovább épül az acélváros. Így értékeltek az érintettek az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapja után.

ZTE FC – Debreceni VSC 0–2
Megvoltak a helyzetek, de nem sikerült őket gólra váltani, míg a Loki vezető gólja után már csak kontrákra játszott – összegezhetőek a hazaiak meccs utáni értékelései. A vendégek mestere, Herczeg András sem tagadta, hogy csapata védekezésre rendezkedett be, és bár a labdát nem becsülték meg túlságosan, „jól sikerült végigvinni két támadást”, ami három pontot ért Zalaegerszegen.


Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
„Sajnos megtörtént az a kis hiba a végén, ami az eredménybe került számunkra” – fogalmazott a meccs után Hornyák Zsolt, míg kollégája, Kuttor Attila azért volt büszke játékosaira, mert saját játékukat felvállalva sikerült feltörniük a Puskás Akadémia védelmét.


Paksi FC – Újpest FC 2–4
Nebojsa Vignjevic szerint a Paks elleni győzelem kulcsa a koncentráció volt, és már az első gól eldöntötte a meccset. A Duna-partiak megbízott vezetőedzője, Osztermájer Gábor amondó, „sebességbeli különbség volt a két csapat között, és nem úgy játszottak, mint aki az életéért játszik”.


Kisvárda Master Good – Budapest Honvéd 2–0
A kisvárdai vezető gól után játékstílust kellett váltani a kispestieknek, ami nem ízlett nekik – vélekedett a meccs után Dajka László, Giuseppe Sannino szerint viszont csak a játékban nem maradtak alul a vendégek.Diósgyőri VTK – MOL Fehérvár FC 1–3
„Ma a legfontosabb az volt, hogy nyerni tudtunk” – mondta a Fehérvárra győzelemmel visszatérő Joan Carillo, aki csapata játékával és hozzáállásával is elégedett volt, noha elismerte, hogy ennél jobban is tudnak játszani. „Mi tovább fogjuk építeni az acélvárost, hogy acélos legyen a védelem” – így Pacsi Bálint, a DVTK másodedzője, majd hozzátette, érződött, hogy az ellenfél bajnokesélyes csapat, hiszen minden apró hibájukat kihasználta.