Musorujsag
Élő Eredmények

Világklasszisok ellen zárja az évet a magyar futsalválogatott

mlsz.hu/m4sport.hu
A világ élmezőnyéhez tartozó orosz csapat ellen játssza az esztendő utolsó meccseit a magyar futsalválogatott, amely hétfőn és kedden is összecsap a világklasszisokat felvonultató együttessel.

A hétfőn 20.30-kor kezdődő magyar–orosz futsalmeccset az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Dróth Zoltán, a magyar futsalválogatott támadója (Fotó: MLSZ)

A magyar csapat a január végi, Litvániában rendezendő Eb-selejtezőkre készül (a házigazdák mellett a törökök és a északírek vannak a csoportban), a tétmeccsekre való felkészülés egyik állomásaként találkozik Veszprémben az oroszok ellen.

Turzó Józsefék nem választottak könnyű ellenfelet, hiszen az orosz válogatott a világ legjobbjai közé tartozik, ráadásul legerősebb sorával, olyan sztárokkal érkezik Magyarországra, mint a Benficában szereplő, többszörös BL-győztes Robinho, vagy a Barcelona játékosa, a szintén brazil-orosz Romulo.

„Az oroszok a lehető legerősebb keretükkel érkeznek hozzánk, vagyis nem túlzás kijelenteni, hogy a világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány, aki szerint nagyszerűen szolgálja a felkészülést a páros meccs.

„Fontos, hogy ilyen erős csapatokkal is összemérjük a tudásunkat, még akkor is, ha a papírforma szerint az oroszok toronymagas esélyesei a két mérkőzésnek. Szeretnénk játékban megközelíteni ellenfelünket, de ez is nagyon nehéz feladat lesz. A hazai futsal egyik fellegvárában, Veszprémben lépünk pályára, a célunk, hogy kiszolgáljuk a kilátogató szurkolókat és két jó mérkőzést játsszunk. A hosszú távú céljainkat szem előtt tartva ezúttal is hívtam meg újoncokat a keretbe, szeretném, ha megismernék ezt a légkört, beleláthassanak a nemzetközi futsal világába. Ez is azt mutatja, hogy tovább építjük a csapatot, és keressük azokat a játékosokat, akik a későbbiekben erősségei lehetnek a válogatottnak.”

További tartalmak