×

Tizenhat védéssel hatástalanította a Fradi-támadásokat a csabai kapus

A Magyar Kupa legjobb 32 csapatának küzdelmei több meglepetést is tartogattak, de a legnagyobbat egyértelműen az NB II-es Békéscsaba Ferencváros felett aratott győzelme szolgáltatta. A sikerből vastagon kivette a részét a csabaiak fiatal kapusa, Uram János.

A 18 éves hálóőr eddig csupán négy bajnokin kapott lehetőséget a bizonyításra: augusztusban a Kazincbarcika és a Vasas legyőzésekor, az MTK ellen elért döntetlen alatt és a Nyíregyházától elszenvedett vereség idején állt a békéscsabai kapuban. Ha a Fradi elleni kupamérkőzést is számoljuk, öt tétmeccsen öt gólt kapott, de három találkozón is érintetlen maradt a hálója.

Uram János a zöld-fehérek 2–0-ás legyőzése alkalmával 16 védéssel segítette együttesét, ráadásul több alkalommal bravúrt mutatott be. Íme egy összefoglaló, kifejezetten a fiatal kapus teljesítményére koncentrálva.

Sikerével a Békéscsaba bekerült a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, ahol a Puskás Akadémia vár rá.

A december 4-i kupafordulóban az NB I-es csapatok közül a Kisvárda is búcsúzott és alsóbb osztályú ellenféltől kapott ki az NB II-es Vasas, a Gyirmót és a Siófok is.