Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács István: Sok mindent át kell gondolnunk, s bele is kell álljunk egymásba

m4sport.hu
A MOL Fehérvár az OTP Ban Liga 15. fordulójában nem kis meglepetésre hazai pályán kapott ki a Pakstól, a vereség után pedig a csapat válogatott támadó középpályása, Kovács István kifejezetten őszinte, önkritikus hangot ütött meg.

Mezőkövesd – Diósgyőri VTK 0–1

Feczkó Tamás (DVTK, vezetőedző): „Minden elismerésem a csapatomé, mert egy nagyon jó együttest győztünk le a saját otthonában. Mindezt úgy, hogy egy 17 éves játékos élete első 90 percét játszotta az első osztályban, és a szélső védőinknek kellett belső középpályást játszani. Ezekről a nehézségekről nem beszéltünk. Igazi harcosok voltak ma a fiúk.”

Iszlai Bence (DVTK): „Beálltunk kontrákra, a végén egy szerencsés lövéssel nyerni tudtunk.”

Kuttor Attila (Mezőkövesd, vezetőedző): „A jó futballt bemutattuk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ez egy ilyen nap volt, sehogy se tudtunk betalálni. Aztán ahog az a futballban lenni szokott, az ellenfél egy talált góllal megnyerte a meccset. Most ezt osztotta nekünk az élet, remélem ettől is csak erősebbek leszünk.”

Cseri Tamás (Mezőkövesd): „Mindkét félidőben domináltunk. Helyzetek alapján az idei legjobb meccsünket játszottuk, csak a gól hiányzott.”

Debreceni VSC – Honvéd FC 1–1

„Egyértelműen nekünk állt a zászló ezen a mérkőzésen” – kezdte Giuseppe Sannino, a Honvéd edzője, aki szerint a kapott góljuknál balszerencsések voltak, mert egyik játékosuk a földre került. „Nem hagyjuk, hogy ez a kedvünket szegje, bár itt hagytunk két fontos pontot.”

Herczeg András szerint a Debrecen első félidejével nem is érdemes foglalkozni, a szünet után viszont jól játszott az együttese. A győzelemtől sem álltak távol, de a hajrában nem szólt a sípszó egy tizenegyesgyanús szituációnál, majd a kapufát találták el.

MOL Fehérvár – Paks 0–2

Osztermájer Gábor (Paks, vezetőedző): „Mióta én vagyok a vezetőedző, ez volt az első győzelmünk. Azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy pont Székesfehérváron fogunk győzni. Ez rendkívül sokat fog jelenteni a következő mérkőzésre nekünk.”

Szabó János (Paks): „Tudtuk, hogy csak úgy tudjuk megverni őket, ha százszázalékosan koncentrálunk. Ez sikerült, és ma jobb csapat voltunk a Fehérvárnál.”

Joan Carrillo (MOL Fehérvár, vezetőedző): „A srácok a legvéksőkig küzdöttek, én viszont sok hibát követtem el. Elnézést kérek a szurkolóktól, meg akartuk nyerni a meccset. Azt tudom megígérni, hogy holnaptól azon fogunk dolgozni, hogy újra a győztes útra lépjünk.”

Kovács István (MOL Fehérvár): „Először is gratulálunk a Paksnak, megérdemelten nyertek. Nem igazán voltunk élesek, nem tettük bele a kellő inztenzitást és agresszivitást. Ha ezt a melót nem tesszük bele, akkor bizony mi is csak egy átlagos csapat vagyunk és bárkitől ki tudunk kapni hazai pályán is. Ahogy ez meg istörtént, az utóbbi öt hazai meccsen négyszer is megtörtént, márpedig ez nem fér bele egy bajnoki címre hajtó együttesnél. Télen sok mindent át kell gondolnunk. Itt nem a vezetésre vagy a szakmai stábra, hanem a játékosokra gondolok. Le kell üljünk és meg kell beszélnünk dolgokat szemtől szemben és ha kell, bele kell álljunk majd egymásba.”

Újpest–Kisvárda 1–0

Az Újpestet irányító Nebojsa Vignjevics úgy érezte, uralták a játékot, ám mivel csak egygólos előnyre tettek szert egy olyan csapat ellen, amelyben a bárhonnan veszélyes Grozav játszik, végig benne volt az egyenlítés veszélye.

A gólt szerző Obinna Nwobodo reméli, hogy neve mellé kerül a találat, mert a védő érintése nékül is kapura ment volna a lövése.

Az elős félidei teljesítményüket nem tudta hova tenni Dajka László, a Kisvárda trénere, és csak a szünet után látott javulást. „Volt egy hatalmas lehetőségünk, nagyon kevesen múlt, hogy nem egyenlítettünk ki. De összességében azt mondom, a csapat jóval kevesebbet nyújtott, mint amit vártunk tőle.”

A hazaiak kapujában Zöldesi Illés debütált az élvonalban. Elárulta, a közelmúltban született gyermeke plusz energiákat szabadított fel benne.

Zalaegerszeg–Kaposvár 2–0

Dobos Barna (Zalaegerszeg, vezetőedző): „Örülök a győzelmünknek, ügyesen és okosan is játszottunk. A kontrákat jobban ki lehetett volna használni, ez ma nem sikerült.”

Bedi Bence (Zalaegerszeg): „A Magyar Kupa-mérkőzésen sikerült továbbjutnunk, ami egy kis önbizalmat adott a csapatnak, ezt sikerült most kamatoztatni.”

Disztl László (Kaposvár, vezetőedző): „Feltérképeztük a ZTE-t és kidolgoztunk egy taktikát, hogyan győzzük le, aztán a negyvenedik másodpercben kapunk egy gólt, ami olyan, mint bokszban egy kiütés az első másodpercben. Utána próbálsz felállni, de az ütés benned marad.”

További tartalmak