Batik: Az a célom, hogy akik nevettek, tavasszal azt mondják, „ezt is megcsinálta”

Több mint egy éve tartó gólcsendet tört meg Batik Bence az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Debrecen elleni fejesével. A Honvéd belső védője alaposan megdolgozott a gólért és úgy érzi, ez jellemző a pályafutására.


„Valamiért eddig az életemben, a sérülés miatt is, meg kellett mindenért küzdenem, nehezebben jött, de remélem most már ez átfordul” – mondta a 26 éves védő a Játékoskijáró riporterének.

Belső védőként elsősorban nem a gólszerzés a feladata, azonban őt mégis zavarta a gólínség, ennek pedig többször hangot is adott: „Marketing szempontból nem jó a rossz tulajdonságomról beszélni, de ez van bennem, őszinte ember vagyok, úgyhogy arról szeretek beszélni, amin szeretnék javítani.”

Egy szeptemberi interjúban az is kicsúszott a száján, hogy annak ellenére nem jönnek a gólok, hogy megkeresztelkedett, de ma már másképp fogalmazna: „Az emberek ezt nagyon szó szerint értették. Persze megkeresztelkedtem, de nem emiatt.”

Horrorsérülések és műtétek sorozata után óriási akaraterővel állt talpra Batik Bence és mint mondta, ekkor került közelebb hozzá a vallás. „Tízből tíz orvos azt mondta, valószínűleg nem fogok visszatérni a pályára, de sikerült és akik akkor hittek bennem és mellettem voltak, az nagyon jó érzés volt” – mesélt a nehéz időszakokról könnybe lábadt szemmel a Honvéd labdarúgója.

Batik elmondása szerint nyár óta újra elkezdte érezni a focit, a testére már nem kell odafigyelnie, nincsenek fájdalmai: „Most elkezdtem olyan szinten játszani, mint régen. Én már beszélek a válogatottságról és valószínűleg három hónappal ezelőtt ezt páran még kinevették, de az a célom, hogy akik nevettek, azok tavasszal azt mondják,  >>ezt is megcsinálta<<.”

Az OTP Bank Liga 16. fordulóját beharangozó Játékoskijáró című műsorunkat december 14-én, szombaton 12:00-tól láthatják az M4 Sporton. Az m4sport.hu természetesen a forduló összes találkozóját élőben közvetíti.