Több mint másfél milliárd forintot keresett az FTC az EL-ben

Csak a BL-selejtezős szereplés, és az El-csoportkörbe jutás 1,34 milliárd forintot ért.

Az FTC játékosai a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec - Ferencváros mérkőzés végén. MTI/Kovács TamásA Ferencváros mintegy 1,7 milliárd forintot keresett azzal, hogy egy győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel zárta a labdarúgó Európa-liga csoportkörét.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint a korábbi, BL-selejtezős szereplésért, illetve az El-csoportkörbe jutásért kapott pénzdíjon (1,34 milliárd forint) felül az FTC további 1,33 millió eurót (437 millió forintot) keresett a csoportkörös teljesítményével. Itt egy győzelem 570 ezer eurót, egy döntetlen pedig 190 ezer eurót ért.

Ehhez az összeghez még hozzájön a közvetítési díjakból, illetve a jegyeladásokból származó bevétel is. A Ferencváros a harmadik helyen végzett a csoportjában a spanyol Espanyol és a bolgár Ludogorec mögött. Az Európa-liga összdíjazása a mostani szezonban 560 millió euró (185 milliárd forint).

A MOL Fehérvár FC az előző idényben több mint 10,5 millió eurót (3,4 milliárd forint) keresett azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójából átkerült az El-csoportkörbe, majd ott a négyesében a harmadik helyen végzett.