Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Az UEFA kijelentette: Szófiában lesz a márciusi bolgár–magyar pótselejtező

m4sport.hu/bfunion.bg/
A Bolgár Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján számolt be arról, hogy az UEFA illetékeseivel való egyeztetés után biztosított a VAR-rendszer telepítése a szófiai Vaszil Levszki Stadionban, így biztosan nem cserélik fel a március 26-i Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező pályaválasztói jogát.
 

A bolgár szövetség közleményt jelentetett meg a hivatalos honlapján, amelyben arról számol be, hogy az UEFA-tól (Európai LabdarúgóSzövetség) kapott egy hivatalos levelet, amelyben Alessandro Arduino, az európai szövetség VAR-koordinátora kijelentette: a körülmények adottak, a videóbíró-rendszer telepítésére a Vaszil Levszki Stadionban, amelynek megvalósítása az UEFA felelőssége.

„A Bolgár Labdarúgó Szövetségnek küldött hivatalos levél értelmében az Európai Labdarúgó Szövetség vezetősége megerősítette, készen áll arra, hogy a Vaszil Lenszki Nemzeti Stadionban kiépítse a VAR-rendszert a közelgő 2020 Európa-bajnokság pótselejtezőjére. Az UEFA részéről Alessandro Arduino biztosított minket, hogy egyáltalán nincs semmi akadálya a modern technológia megvalósításának a márciusi mérkőzésre Bulgária és Magyarország között, amely március 26-án kerül megrendezésre. Azt is hozzáfűzte, hogy a VAR bevezetése teljes mértékben az UEFA felelőssége. Teljes mértékben kizárta annak is a lehetőségét, hogy az Eb-pótselejtező elődöntőjét más helyszínen rendezhetik, mint a Vaszil Levszki Stadionban” –olvasható a bolgár szövetségközleményében.

Korábban beszámoltunk annak lehetőségéről – egy bolgár újságíró Twitter-bejegyzésére hivatkozva -, hogy a pótselejtezőt akár az új Puskás Arénában is rendezhetik, amennyiben nem lehet Szófiában telepíteni a videóbíró-rendszert.

Borítókép: Budapest, 2019. június 11. A magyar játékosok a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött. MTI/Illyés Tibor