Musorujsag
Élő Eredmények

Herczeg András lemondott a DVSC vezetőedzői posztjáról

dvsc.hu/m4sport.hu
Lemondott a DVSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Herczeg András. A 63 éves szakember közleménye a klub hivatalos honlapján jelent meg, a Loki-szurkolókhoz írt nyílt levelét változtatás nélkül közöljük.
Herczeg András az Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Debreceni VSC – Torino FC visszavágó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Kedves Lokisták!

Negyvenöt éve igazoltam a DVSC-hez, azóta minden lépésemet az határozza meg, hogy a DVSC javát szolgáljam.

Úgy látom, hogy a Loki javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget. Ezennel bejelentem, hogy vezetőedzőként nem folytatom a munkát a kispadon.

Nyitott könyv a pályafutásom. Aktívan, mindent átélve, mindent kipróbálva, minden erőmet latba vetve dolgoztam. Sosem tettem másként, most sem teszem. Nem tenném soha. Az őszi szezonunk során szerzett tapasztalataim azt mutatják, hogy talán más megoldásokra is szükség van, mint az enyémek ahhoz, hogy ismét sikeresen szerepeljen a DVSC. Egy csapat eredményességét sok tényező határozza meg. Az utóbbi időszakban ezek közül nem mindegyik segítette a munkámat, én magam pedig nem szeretnék a kibontakozás akadálya lenni.

Debrecenben magasak az elvárások, a közönség is igényes. Azt kívánom, hogy a Loki ismét elérje azokat a sikereket, amelyeket együtt elértünk korábban.

Úgy tervezem, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatom a nevelői tevékenységemet.

Szeretem a klubot, a munkatársaimat, szeretem a játékosokat, szeretem a közönséget, szeretem Debrecent. Köszönetet mondok a klubnak, a munkatársaimnak, a játékosoknak, a közönségnek, Debrecennek.

Hajrá, Loki!”

Herczeg András jóformán egész játékos- és edzői pályafutását Debrecenben töltötte, klubmenedzserként, illetve vezetőedzőként két bajnoki címet szerzett és kettő Magyar Kupát nyert a csapattal, amely az ő irányításával megjárta a Bajnokok Ligája (2009) és az Európa Liga csoportkörét (2010).

A sikerek után, 2010-ben egy időre visszavonult a profi labdarúgástól, a klub utánpótlás-akadémiáját irányította. Kondás Elemér 2016-os lemondása után beugróként két meccs erejéig irányította a Lokit, majd 2017-ben Leonel Pontes távozását követően hivatalosan is visszatért a DVSC kispadjára.

A hajdúsági csapat az idei szezonban 15 bajnokin (az 1. fordulóból elhalasztott, Fradi elleni meccset április 7-én pótolják) 19 pontot szerzett, a zárófordulóban kikapott a sereghajtó Kaposvár vendégeként, így a 8. helyen telel.

További tartalmak