Vadócz: Forlán kedvéért gyalog elindultam volna Uruguayba

A Honvéd korábbi válogatottja szerint minden érv amellett szólt, hogy Uruguayba igazoljon.

Az uruguayi Penarol hétfő este jelentette be, hogy leigazolta a Budapest Honvédtól a múlt héten távozó Vadócz Krisztiánt. A 34 esztendős korábbi válogatott labdarúgónak korábbi csapattársa, Diego Forlán lesz az edzője.

"Minden érv amellett szólt, hogy ide igazoljak. Európai fejjel nem tudjuk felfogni, milyen itt a futball és a közeg, ami körbeveszi. Egy neves csapathoz érkeztem, amelyik nagy szurkolótáborral rendelkezik. Egy új kultúra, egy új futballstílus felfedezése, emellett az edző személye sem volt mindegy" - mondta Vadócz a Kossuth Rádiónak nyilatkozva.

Edzőjével először még ellenfélként találkoztak egy Atlético Madrid-Osasuna meccsen, majd később Indiában a Mumbai City együttesénél, és Hongkongban a Kitchee csapatánál is együtt szerepeltek, nem mellékesen az egyik legismertebb uruguayi játékos.

"Forlánt karácsony előtt nevezték ki, és utána nem sokkal keresett meg. Mivel elég magas szinten játszott, tisztában vagyok vele, mit lehet tőle tanulni. Azt mondtam neki, ha kell, gyalog elindulok" - mondta a Honvédot harmadszor elhagyó játékos a megkereséssel kapcsolatban.

Megérkezésekor már a repülőtéren megismerték a szurkolók, szelfik tömkelegét kellett készítenie. Ezen nem is lepődött meg, hiszen tisztában volt vele, hatalmas érdeklődés övezi a klubot. Ennek megfelelően nem is akar ígérgetni, túl van már két edzésen és tisztában van vele milyen elvárások vannak a játékosokkal szemben, szeretne mielőbb bemutatkozni.

Tavaly a második helyen végzett a Penarol, ami csalódás volt a szurkolók számára, és azt már szerződtetésekor elmondták neki, csak a bajnoki cím az elfogadható, emellett a Libertadores kupában is szeretnének maradandót alkotni.