Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai menedzsere: Szeretnénk Salzburgban maradni, mert itt tud a legjobban fejlődni

m4sport.hu
A fiatal játékos eddigi pályafutása is tudatos elképzelések alapján történt és a folytatásban sem akarnak kapkodni, ha eljön a váltás ideje és lesz megfelelő csapat, lépni fog.

Az elmúlt napokban számtalan pletyka jelent meg azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja pályafutását Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar középpályása. Esterházy Mátyás, a fiatal játékos menedzsere elmondta, tisztában vannak vele, hogy a január többnyire erről szól, de a válogatott játékos fiatal kora ellenére jól viseli a rá nehezedő terhet.

Nyilván, ha van egy nemzetnek egy olyan játékosa, aki európai szinten is kiemelkedő, akkor természetes, hogy vannak vele szemben elvárások. Ami az ő vállán, van azt jól viseli” – mondta a menedzser az M4 Sport Átigazolás című műsorában. Elárulta, jelenleg úgy állnak a dolgok, és azt szeretnék, hogy Szoboszlai maradna Salzburgban és tovább fejlődne.

Rengeteg klub érdeklődik iránta, ami nem új keletű, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában és a válogatottban nyújtott teljesítménye hozott olyan érdeklődőket is, amik előtte nem voltak olyan aktívak.

Nekünk és Dominiknak is van egy olyan elképzelésünk, hogyan építjük a karrierjét és neki is van egy vágya, és erről az útról nem szeretnénk letérni. A Salzburg is egy ilyen döntés volt, és ha abban az ütemben fejlődik mint eddig, akkor eljöhet az ideje a váltásnak. Ha pedig eljön az ideje, akkor is a megfelelő projektet és csapatot fogjuk választani” – mondta Esterházy.

Azért szeretnénk Salzburgban maradni, mert szerintünk ez a jó út, itt tud a legjobban fejlődni. Dominik tudja mi az erőssége és mi az amiben fejlődnie kell és minden nap mindent megtesz azért, hogy ezeket a hiányosságait fejlessze, ennek megfelelően dolgozik tovább.

A menedzser hozzátette, egy ajánlatnál a játéklehetőség, a klub filozófiája, az edző és a vezetők személye a legfontosabb számukra. Ugyanakkor a BL-szereplés is fontos, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszon, de még fontosabb, hogy valóban játsszon.

További tartalmak