Nagy Ádám folyamatosan fájdalmak közepette játszik

A Bristol City menedzsere, Lee Johnson a Bristol Live-nak adott interjút, amelyben külön kitért magyar középpályása, Nagy Ádám állapotára.

Nagy Ádám (Forrás: Rogan/JMP)
A Bristol City legközelebb január 11-én lép pályára bajnokin a Wigan otthonában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, majd a Bristol Live-nak külön is beszélt Nagy Ádám állapotáról.

A csapat menedzsere nem rejtette véka alá, nem kizárt, hogy Nagy számára az lenne a megoldás, ha a bokáját újra megoperálnák.

„Játékra kész, de jelenleg állandó fájdalmak közepette játszik” – kezdte a lehangoló hírrel a magyar válogatott középpályással kapcsolatban.

„Még mindig fiatal, és ez az első igazán komoly sérülése. Egy teljesen más futballkultúrából érkezett, de láthatóan egy fantasztikus játékos. Semmi más nem áll szándékunkban, minthogy segítsünk neki. Én úgy gondolom, hogy Ádám egy remek labdaszerző. Elképesztő avatkozik a játékba, amelyet tökéletesen olvas”- méltatta Johnson magyar játékosát.

Korábban, augusztus 17-én szenvedett el súlyos bokasérülést a QPR elleni bajnokin, ami miatt több mint három hónapig nem állhatott a csapat rendelkezésére.

A Bolognából érkező szűrő nagyon jól kezdte az idényt a Bristolban, de korai sérülése alaposan visszavetette a fejlődésben. November óta újra játszik, Lee Johnson folyamatosan számít rá, de nem mindig képes azon a szinte teljesíteni, ahogyan a szezon elején.

Nagy Ádám fontos láncszeme a Bristol City középpályájának edzője szerint (Forrás: footballleagueworld.co.uk)„Tudom, honnan eredeztethető ez. Ádám a tökéletes példa az ilyen nehézségekre. Olykor kiemelkedő formában játszik, de a bokája befolyásolja teljesítményét. Jól mutatja ezt a Charlton elleni meccsünk is: az első félidőben visszafogott, a másodikban kimagaslott a mezőnyből. A legutóbbi mérkőzésen (Shrewbery, FA-kupa) meg úgy tűnt, mintha nem találná a helyét a pályán. Le is ültünk vele megbeszélni (szerdán), hogy vajon már jobb állapotban van-e a bokája, mint az elmúlt 3-4 hétben. Ezek azok a dolgok, amelyeket a kívülálló emberek nem láthatnak” – beszélt a magyar válogatott játékos helyzetéről a Vörösbegyek mestere.

Azt egyértelműen kijelentette, hogy amennyiben egészséges és jó formában játszik, akkor a Bristol City egyik legfontosabb láncszeme a középpályán, de a problémáját a bokájával alaposan körbe kell járni. Ha kell, akkor a műtét lehetőségét sem szabad kizárni.

Ezért nem kizárt, hogy a közeli jövőben inkább beáldozza őt, annak érdekében, hogy azt a Nagy Ádámot kapja vissza, aki megismert a szezon elején. Egyelőre más eszközökben bízik.

Ezt a klub Twitter-oldala is alátámasztja, a Wigan elleni mérkőzés előtt Nagy Ádám képével harangozzák be a bajnokit, így várhatóan ott lesz a pályán.