Rossi tisztázta félreértését a mellőzött balhátvéddel

Marco Rossi a napokban sorra felkeresi a Spanyolországban edzőtáborozó magyar csapatokat, melynek során találkozott Hangya Szilveszterrel, a Fehérvár védőjével, akivel tisztázta azt a félreértést, ami miatt a balhátvédet figyelembe sem vette a válogatottnál.

Marco Rossi és Hangya Szilveszter (fotó: molfehervar.hu)
A szövetségi kapitány korábban úgy nyilatkozott, nem tudja elképzelni, hogy valaha is meghívja a fehérvári futballistát. Pedig emlékezhetünk, novemberben épp ezen a poszton került kényszerhelyzetbe, végül az abszolút újonc Nagy Zsolt kapott tőle bizalmat.

Szerdán viszont találkoztak a felek és megbeszélték a félreértésből kialakuló helyzetet.„Mindig őszintén el szoktam mondani a véleményem, és ez ebben az esetben is így történtidézi Rossit az mlsz.hu. – Most azonban személyesen tisztáztuk Szilveszterrel, hogy félreértettük egymást, ezért alakult ki ez a helyzet, amit most megbeszéltünk és lezártunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha Szilveszter megfelelő teljesítményt nyújt a klubjában, akkor ismét számításba fogom venni a válogatott keretének kialakításánál.”

A szakember csütörtökön a MOL Fehérvár, pénteken pedig a Puskás Akadémia FC edzőmérkőzését is megtekinti, valamint tervezi a Ferencváros meglátogatását, ám ennek ideje és helyszíne még egyeztetés alatt van.

A magyar válogatott márciusban Bulgária ellen idegenben lép pályára a Nemzetek Ligája rájátszásában, és továbbjutás esetén az Európa-bajnoki részvételért az Izland–Románia mérkőzés győztesével játszhatna hazai pályán.