Eppel Márton a Cercle Brugge együtteséhez igazolt

A Cercle Brugge kedden este hivatalos honalpján jelentette be, hogy szerződtette a korábbi magyar gólkirályt, aki ingyen érkezett és a szezon végéig írt alá a háromszoros belga bajnokhoz.

A Honvéddal 2017-ben bajnoki címet szerző Eppel Márton nem hosszabbította meg decemberben lejáró szerződését a kazah bajnokságot második helyen záró Kajrat Almatival. Döntését akkor azzal indokolta, hogy szabadon igazolható játékosként könnyebben talál magának új csapatot.

Mindenképp szeretett volna visszatérni Európába, abban bízva, így a válogatott keretbe is mielőbb visszatérhet. Jó ajánlólevél volt számára, hogy tizenhat találatával holtversenyben a második helyen zárt a bajnokság góllövőlistáján.

Eppel összesen 41 meccsen lépett pályára a kazah bajnokságban és 19 gólt szerzett, míg korábban az NB I-ben 164 találkozón 48 alkalommal talált be. A nyolcszoros válogatott játékos az elmúlt hetekben korábbi klubjánál, a Kispest Honvédnál edzett, így nincs jelentős lemaradása.A Cercle jelenleg a belga bajnokság 16., utolsó helyén áll, az eddigi 21 meccsen 3 győzelem mellett 2 döntetlen és 16 vereség a mérlege. Jelenleg hat pont a lemaradása a még biztos bennmaradást jelentő 15. helytől.

A klubnak volt már magyar játékosa, Torma Gábor az 1996/97-es szezonban gólkirály lett. Másik magyar kötődés, hogy az együttes vezetőedzője Bernd Storck, aki korábban a magyar labdarúgó-válogatottat is irányította, többek között a 2016-os Eb-n. A német szakembert szezon közben nevezték ki, eddig 11 meccsen dirigálta a csapatot, ezeken 2-2 győzelem és döntetlen, valamint 7 vereség a mérlege.