Francia Bűvész érkezett a fehérvári középpályára

Lyes Houri személyében bejelentette első téli szerzeményét az OTP Bank Liga második helyén álló MOL Fehérvár.

Lyes Houri (fotó:molfehervarfc.hu)
A napokban 24 életévét betöltő marokkói származású francia középpályás a román első osztályú FC Viitorultól érkezik. A klub tájékoztatásából csak az derül ki, hosszútávú szerződést írt alá.

A Bűvész becenévre hallgató játékos, 2018 nyarától futballozott a konstancaiaknál. Hazájában két meccsnyi élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, megfordult a Valenciennes-nél, a Bastiánál, a Belfort-nál és a Lens második csapatában, valamint a holland Roda keretében, bár utóbbiban nem igazán kapott lehetőséget. Romániában kupát és Szuperkupát nyert, fiatalon pedig szerepelt több korosztályos francia válogatottban is.

A Fehérvár sportigazgatója, Kovács Zoltán elárulta, jó ideje szemmel tartják Hourit. „Több mint fél éve figyeljük Hourit, kollégáimmal többször is megtekintettük bajnoki mérkőzéseken. Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy bennünket választott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adott ahhoz, hogy még tovább fejlődjön” – nyilatkozta.