Musorujsag
Élő Eredmények

Schäfer András szerint a DAC-nál jobbak a körülmények, mint a Serie A-ban

m4sport.hu
A dunaszerdahelyi körülményeket méltatta az M4 Átigazolás című műsorában Schäfer András, aki a Genoa kölcsönjátékosaként a DAC-nál tölti a tavaszt.

A szlovák élvonal harmadik helyén álló dunaszerdahelyi klub pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a szezon végéig kölcsönvette Schäfert a Serie A-ban szereplő olasz csapattól, amely tavaly télen egymillió euróért szerződtette az MTK-tól.

A szombathelyi születésű játékos az M4 Sportnak nyilatkozott az átigazolás apropóján, és nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, ami a dunaszerdahelyi körülményeket illeti.

„Úgy érzem, hogy egy nagyon profi és jó klubhoz érkeztem. Első pillantásra azt mondtam, hogy »váó«, nehezen volt elhihető. A Chievóban volt egy szlovák csapattársam, aki mondta hogy itt nagyon durván jók a körülmények a csapat körül, de azt nem gondoltam volna, hogy egy Serie A klubhoz képest is sokkal jobbak. Nagyon sok pálya van, a konditerem is nagyon jó, az edzőközpont is félelmetes, minden nagyon pozitív” – fogalmazott a 20 éves középpályás.

A legutóbb a másodosztályú Chievónál szereplő labdarúgó hozzátette, a nyárig szól a szerződése, ám a DAC vételi opcióval vette kölcsön, így az sem elképzelhetetlen, hogy tovább marad a sárga-kék csapatnál, abban azonban biztos, hogy nyelvi problémái nem lesznek a másfél hete kinevezett vezetőedzővel, a portugál Hélder Cristóvaóval.

„Az edzővel semmi komolyat nem beszéltünk, ő is beszél egy kicsit olaszul, egyrészt mert az ő anyanyelve is latin nyelvcsaládból származik, másrészt pedig mert sok helyen futballozott, tehát ha az angol nem megy, akkor is tudunk beszélni, ez is pozitív lesz. Szakmai kérdésekről még nem beszélgettünk, de neki is elég sűrű időszak ez, hiszen holnap és holnapután is edzőmeccset játszunk.”

További tartalmak