Musorujsag
Élő Eredmények

Szabics Imre: „Ausztria az otthonom, Magyarország a hazám”

m4sport.hu
Szabics Imre, az osztrák labdarúgó-válogatott másodedzője díjátadóként volt jelen az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán, az eseményt követően a Kossuth Rádiónak adott interjút, amelyben az osztrák és magyar futball közti különbségek, illetve Szoboszlai Dominik helyzete is szóba került.
(fotó: GettyImages)

Az interjút teljes egészében a lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Különbség a magyar és az osztrák válogatott kispadja között

„Ausztria az otthonom, Magyarország a hazám, így tudnám leírni az érzelmi különbséget a két válogatott kispadja között. Engem nagyon elfogadott Ausztria, ott élünk, az az otthonunk, Magyarország viszont a hazánk.”

„Amennyire az időm engedi, követem a magyar válogatott mérkőzéseit, a Wales elleni hazai mérkőzést a helyszínen tekintettem meg. Tagja vagyok az MLSZ szakmai bizottságának, így informálódnom kell a magyar helyzetről.”

Magyar bajnokság vs. osztrák bajnokság

„A tapasztalat azt mondja, az osztrák bajnokság picivel jobban felkészít a topligákba való beilleszkedésre. Azok a játékosok, akik Ausztriából erősebb bajnokságba kerülnek, azonnal játszani tudnak. Azáltal, hogy nekünk csak Németországban 28 légiósunk van, azt mutatja, az osztrák labdarúgás ereje most a magyar előtt jár.”

„Nem hinném, hogy óriási különbségek lennének [az alapokban], az akadémiai képzés és az ausztriai Európa-bajnokság egy olyan lendületet adott az osztrák labdarúgásnak, aminek most aratja le a gyümölcseit a sportág, beértek a játékosok. Emellett a német nyelvterület is fontos tényező, sokkal könnyebben nyúlnak egy osztrák játékoshoz, a beilleszkedésben ez nagy segítséget jelent, de az alapvető követelmény a futballtudás.”

Szoboszlai Dominik

„Jó helyen van Salzburgban, jól tud fejlődni, hiszen nemzetközi szinten is sok mérkőzés lesz a lábában. Abban nem vagyok biztos, hogy időszerű lenne egy nagyobb csapatba igazolnia, lehetséges, hogy 25 éves korára hiányoznának mérkőzések a lábából, mert nem mindegy, hogy szezononként 30-40 mérkőzésen játszik valaki vagy egy nagyobb klubban jóval kevesebbet. Semmiképp sem raknék rá túl nagy terhet, hagyjuk, hogy teljesítsen, a kvalitás idővel utat talál magának, majd meglátjuk, hol lesz ennek a vége.”

További tartalmak