Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest ügyvezetője szerint „iszonyatosan szállnak el az igények”

M4 Sport
Az Újpest FC ügyvezető igazgatója szerint egyre inkább szűkül a játékospiac, Magyarországon pedig „iszonyatosan szállnak el az igények”. Berta Csaba az M4 Sport Átigazolás című műsorában elmondta, a Vasas „irreális” ajánlatot tett Feczesin Róbertnek.

Az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert Vasashoz távozásával kapcsolatban az Újpest FC ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, augusztusi érkezésekor abban maradtak a támadóval, hogy télen megfelelő ajánlat esetén nem gördítenek akadályt a távozása elé.

„Mindenki döntse el, normális helyzet-e, hogy egy NB II-es középcsapat ilyen szinten megbolygatta a fél NB I-et, hiszen rengeteg játékost keresnek meg és egészen elképesztő ajánlatokkal bombázzák őket. Piacon élünk, el kell fogadni Feczesin döntését” – fogalmazott Berta Csaba, aki kérdésre válaszolva elárulta, a lila-fehérek két és fél éves szerződéshosszabbításban gondolkodtak Feczesinnel, miközben a Vasas három és fél éves kontraktust kínált neki. „Azt gondolom, hogy amit mi kínáltunk, már az sem feltétlenül reális egy 34 éves játékos esetében. Erre a Vasas még rá tudott ígérni, azt gondolom, hogy ez egy 34 éves játékos esetében már eléggé irreális, a nemzetközi piacon ilyen nem nagyon fordul elő.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Az ügyvezető igazgató kérdésre válaszolva elárulta, nincs napirenden Litauszki Róbert eligazolása, de nem is zárható ki, hogy lesznek további távozók a klubtól. „A piac nyitva van, még biztosan fognak érkezni ajánlatok a játékosainkért. A játékost akkor kell értékesíteni, amikor ajánlat érkezik érte, a mi esetünkben ez különösen igaz, hiszen a klub bevételének jelentős részét a játékosok értékesítéséből szerzi.”

Berta Csaba hozzátette, a klubnál szigorú a költségvetés, ezért a a lila-fehéreknek az átigazolási piacon nehezebb dolguk van, mint más egyesületeknek. „A játékospiac nagyon nehéz dolog, egyre szűkül, Magyarországon belül is egyre nehezebb a helyzetünk, hiszen iszonyatosan szállnak el az igények, a mi elvünk pedig egy szigorú, feszes költségvetés, amit elég nehéz összehozni a piaccal, ezért sokkal nehezebb dolgunk van, mint más kluboknak.”

A teljes pénteki adást itt tudja meghallgatni:

Az ügyvezető ugyanakkor hozzátette, ettől függetlenül a csapat célja ezúttal is a nemzetközi kupaszereplést érő helyezés kiharcolása a bajnokságban, szerinte pedig reális cél a dobogós hely megszerzése. „Nem lehet más a cél, mint a nemzetközi porond, hiszen akkor tud egy klub előrelépni, ha többször megméretteti magát a nemzetközi porondon és minél tovább jut. Sportszakmailag és anyagilag is így van ez, hiszen ott vannak olyan anyagi források, amiből egy olyan méretű magyar klub, mint mi, igazán előrébb tud lépni.”

Berta Csaba kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az Újpest a féléves „albérlet” után a tavaszi szezonban újra a Szusza Ferenc Stadionban fogja játszani hazai mérkőzéseit.

A lila-fehérek az ötödik helyről várják az OTP Bank Liga folytatását, a szombati játéknapon pedig a Debrecen vendégeként lépnek pályára. A 19 órakor kezdődő mérkőzést az m4sport.hu közvetíti élőben.

További tartalmak