Musorujsag
Élő Eredmények

Carrillo: Öt év alatt nagyon sokat fejlődött a magyar bajnokság

Carrillo: Öt év alatt nagyon sokat fejlődött a magyar bajnokság

m4sport.hu
Joan Carrillo,a MOL Fehérvár FC vezetőedzője a Ma estében Pál-Pál Előddel beszélgetett a fehérvéri csapatról, a magyar bajnokságról és annak minőségéről, vagy éppen a visszavonulását előrevetítő Juhász Rolandról.

A MOl Fehérvár 17 fordulót követően a második helyen áll az OTP Bank Ligában, hat ponttal lemaradva az éllovas Ferencváros mögött, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Joan Carrillo már jócskán a szezon megkezdése után, november 25-én vette át a fehérvári csapatot Marko Nikolictól, akitől megvált a klub a vártnál gyengébb eredmények miatt. A spanyol edzőnek eddig két hónap állt rendelkezésére, hogy saját képére formálja a csapatot, amelyet korábban bajnoki címig vezetett.

„Lépésről lépésre haladunk előre. Egy olyan kerettel rendelkezünk, amellyel az a célunk, hogy támadóbb futballt játsszunk. Hiszem, hogy erre képesek leszünk. Versenyképesnek kell maradnunk, nagyon sok mérkőzés van hátra a bajnokságból. Az öltözőben egységes a vélemény, hogy jó munkát végzünk, mérkőzésről mérkőzésre tervezünk, most éppen az a cél, hogy az Újpest ellen begyűjtsük a 3 pontot” – kezdte Carrillo.

A téli átigazolási időszakban csak egy játékost szerződtettek a piros-kéket, a francia Lyes Hourit, de január 31-ig tovább erősíthetik a csapatot, amennyiben az 51 éves szakember szükségesnek tartja.

„Nagyon elégedett vagyok a jelenlegi keret minőségével. Ezekkel a játékosokkal szeretnék a továbbiakban is dolgozni. Nagyon jó köztünk az összhang Zolival (Kovács Zoltán), a sportigazgatóval, megbízunk egymásban, mindketten elégedettek vagyunk a jelenlegi kerettel” – jelezte, hogy várhatóan nem lesz több új igazolás Fehérváron.

A Ferencvárosnak komoly az előnye a bajnokságban, a tél folyamán jól sikerültek az erősítései, így nem zárható ki, hogy a Carrillo-csapat nem lesz képes lépést tartani az FTC-vel. A hispán szakember nem tart ettől.

„Versenyképesnek kell lennünk, velük is fogunk még játszani. Való igaz, hogy a Ferencvárosnak van némi előnye velünk szemben, de szerintem ez a bajnokság még mindig nagyon nyitott, sok olyan nehéz mérkőzés van, amelyen bárki bárkit megverhet, szóval úgy gondolom, hogy még semmi sem lefutott. Mindig a győzelem megszerzése a célunk. A vezetők és a szurkolók is bíznak bennünk, így mindig úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni akarunk. Még a bajnokságban és a kupában is versenyben vagyunk, nem fogjuk bedobni a törölközőt” – beszélt csapata esélyeiről és céljairól a fehérvári mester.

Carrillo négy éven keresztül, 2015-ig dolgozott a magyar labdarúgásban, így jól ismeri az itteni körülményeket, ahogyan azt is megfigyelhette, milyen változások történtek fél évtized alatt.

„Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött a magyar labdarúgás. Erősebbek lettek a csapatok, javult az infrastruktúra, és mindegyik csapat képes a győzelemre, akár a jobb ellen is. Ez a fajta kompetitív szellem jót tesz a ligának. A MOL Fehérvárról is elmondható, hogy sokat lépett előre, sok nálunk a jó profi, az a célunk, hogy még előrébb lépjünk és kiszolgáljuk a szurkolóinkat.

A Fehérvár edzője korábban több országban is dolgozott, például hazájában, Spanyolországban, de Horvátországban és Lengyelországban is megfordult, így láthatta, hogy milyen különbségek vannak az egyes országok futballkultúrája között.

„Vannak különbségek. Lengyelországban például nagy súlyt fektetnek a fizikalitásra. Horvátországban hatalmas különbség van a négy élcsapat és a többi között. Itt nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képességekre, a bajnokságban nagyon sok fiatalt szerepeltetnek. A magyar labdarúgásban a játékosok egyre jobb döntéseket hoznak, a liga színvonala pedig folyamatosan javul, ez az elkövetkezendő években is látszani fog és válogatott szinten is egyre jobb eredményeket fog elérni Magyarország. Nagyon jó játékosokkal rendelkezik az ország” – mondta Carrillo.

Juhász Roland,a fehérváriak csapatkapitánya bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, Carrillo szerint ez óriási veszteség lesz a csapatnak több szempontból is.

„Nagy veszteség ez a számunkra. Roland nem csupán egy labdarúgó, hanem egy kulcsfontosságú figura az öltözőben és a pályán egyaránt. A tapasztalata mindig nagy segítségére volt a csapatnak” – sajnálkozott a spanyol tréner.

Borítókép: Joan Carrillo (m4sport.hu)

További tartalmak