Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A jövő szezontól 25 főben határozza meg a játékoskeretek méretét az MLSZ

m4sport.hu
Jelentős döntéseket hozott az MLSZ elnöksége a bajnoksággal és a Magyar Kupa lebonyolításával kapcsolatban is.
NB I-es csapatok a Magyar Kupában csak a véghajrában találkoznának. MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége maximálta az élvonalbeli keretek méretét. A 2020-2021-es idénytől 25 főben határozza meg a játékoskeretek méretét az MLSZ elnöksége az OTP Bank Ligában annak érdekében, hogy csökkenjen a csapatoknál alkalmazásban lévő, de keveset szerepeltetett labdarúgók száma.

A szervezet honlapján megjelent beszámolóból kiderül, a 25-ös keret kizárólag U19-es vagy fiatalabb korú játékosokkal növelhető. A korábbi stratégiai törekvések jegyében növekszik a hazai és a fiatal játékosok ösztönzése, illetve az új a szabályozás a kluboknál korlátozza a játékosok összesített bértömegét.

A 12 élvonalbeli klub alig két héttel az Európa-bajnokság londoni döntője után, augusztus 1-én kezdi meg a 2020-2021-es őszi idényét, amely a 16. fordulóval, december 12-én ér véget.

A másodosztályú pontvadászat rendje lényegében változatlan, húsz csapatos marad. A bajnokságban résztvevő csapatoknak a mérkőzéseiken legalább egy U20-as játékost kell szerepeltetniük.

Jelentős változások lesznek a Magyar Kupában, a következő idényben minden körben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó. Újrajátszás továbbra sincs: döntetlen esetén hosszabbítás és büntetőpárbaj zárhatja le a továbbjutás kérdését. A professzionális csapatok a legjobb 128 között csatlakoznak a mezőnyhöz, és kiemeltként egymással nem találkozhatnak. A döntőt a Puskás Arénában rendezik, 2021. május 19-én, a kupagyőztes pedig csatlakozik a nemzetközi kupák mezőnyéhez.

Az elnökség elfogadta a női és a futsal versenykiírásokat is. A női NB I küzdelmei 8 csapattal folytatódnak a jövőben is, a bajnoki cím rájátszást követően alakul ki.

További tartalmak