Musorujsag
Élő Eredmények

„Minden tiszteletem a nézőké, borzalmas mérkőzés volt” – nyilatkozatok az NB I. szombati meccsei után

M4 Sport
Kovács István szerint a három ponton kívül nem sok pozitívuma volt az Újpest ellen megnyert borzalmas mérkőzésnek, Guzmics Richárd nem szeretné levágni a kezét, Varga Rolandnak a kisvárdaiak is elismerték a tizenegyes jogosságát. Nyilatkozatok az NB I. szombati mérkőzései után.

„Minden tiszteletem a nézőké, borzalmas mérkőzés volt – mondta az Újpest ellen a hajrában kiharcolt győzelem után Kovács István, aki szerint egy ilyen borzalmas mérkőzésen egy-egy olyan villanás dönthet, mint az ő megindulása vagy Petrjak pontos lövése. – Ebből kellene sokkal több tőlünk. Nem volt könnyű játszani ezen a pályán, most újították fel, viszont hiányzik belőle a műfű, ezért nagyon instabil volt a felület, nehéz volt kitámasztani, de természetesen nem erre fogjuk, hogy ilyen rosszul játszottunk mi is és az Újpest is. Örülök a három pontnak, más pozitívum nem igazán van ma.”

Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője szintén a színvonalra és a a Szusza Ferenc Stadion talajára panaszkodott, ugyanakkor a játékosok hozzáállásával elégedett volt. „Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, viszont nagyon fontos három pontot szereztünk. A pálya állapota nem volt a legjobb, emiatt is vétettek a játékosok a szokásosnál több technikai hibát. Ami pozitívum, az a játékosok hozzáállása volt, az első perctől az utolsóig küzdöttek, meg akarták nyerni ezt a mérkőzést, örülök, hogy sikerült.”

Nebojsa Vignjevic, az Újpest trénere látja a csapatban a fejlődés jeleit, de Feczesin hiányán túl a támadások szervezésével sem elégedett. „Kevesebbet hibáztunk, mint a múlt héten, de nem lehetek elégedett, mivel vereséget szenvedtünk. Talán mi alakítottunk ki több helyzetet, de egy pontos lövés eldöntötte a meccset. A Fehérvár elég türelmes volt, értékesítette a helyzetét és nyert. Megérezzük Feczesin hiányát, de nincs is elég beadásunk a csatárainkhoz, ezen változtatnunk kell.”

Litauszki Róbert, a lila-fehérek csapatkapitánya szerint Feczesin Róbert távozása után is maradt góllövő az Újpestben, csapatként kell felülkerekedni a gólerős támadó hiányán. „Van Novothny Sománk, aki ugyanúgy sok gólt rúgott korábban, nem egy személytől kell várni a gólokat, csapatszinten kell több. Múlt héten gól sem volt és a védekezés is borzasztó volt, most úgy gondolom, hogy a védekezés egyben volt, helyzetecskéink, lehetőségeink voltak, ezt kell továbbfejleszteni a jövő hétre, hogy gólokat tudjunk lőni, mert csak úgy tudunk három pontot szerezni.”

A Kisvárdán győzelmet arató Ferencváros vezetőedzője, Sergei Rebrov szerint két ellentétes félidőt láthatott a közönség. „Az első mi domináltunk, ez a másodikban már kevésbé volt így. Gratulálok a játékosoknak, mert nagyon meg akarták nyerni ezt a mérkőzést.”

A zöld-fehérek győztes gólját eredményező tizenegyest kiharcoló Varga Roland szerint egyértelműen büntetőt ért az ellene elkövetett szabálytalanság. „Abszolút tizenegyes volt, ezt az ellenfél játékosa is elismerte. Nagyon fontos három pontot szereztünk egy nagyon nehéz mérkőzésen. Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolóknak, hogy ide is leutaztak miattunk.”

Dajka László, a kisvárdaiak trénere elismerte, hogy az első félidőben keveset volt náluk a labda, de szerinte a második félidőben egyenrangú partnerei voltak a Ferencvárosnak. „A második félidőben váltottunk, sokkal hatékonyabbak voltunk támadásban, többet volt nálunk a labda. Összességében az, amit ma melózott a csapat, egy pontot megérdemelt volna.”

A Honvéd ellen három pontot begyűjtő Mezőkövesd edzője, Kuttor Attila szerint „kemény, férfias” mérkőzést játszottak. „Ha az akcióinkat még nagyobb százalékban tudjuk befejezni, akkor még tudtunk volna gólt szerezni, úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk.”

A kispestiek tizenegyese előtt kezező Guzmics Richárd elismerte, hogy a kezén csúszott meg a labda, de szerinte elkerülhetetlen volt a szituáció. „Nem tudom levágni a kezemet, ott volt a testem mellett, megcsúszott rajta a labda, a bíró tizenegyest ítélt. De nem akarok ezzel a szituációval foglalkozni, megnyertük a mérkőzést és ennek nagyon örülünk.”

A második mezőkövesdi gól előtt hibázó Djordje Kamber elnézést kért játékostársaitól és a szakmai stábtól. „Óriási hibát csináltam, nem számítottam rá, hogy így fog történni. Megpróbáltuk utáni mi is megrúgni a második gólt, voltak lehetőségeink, de sajnos nem sikerült.”

A Kaposvárt hazai pályán 2–0-ra legyőző Diósgyőr vezetőedzője egyrészt köszönetet mondott a szurkolóknak, másrészt pedig úgy vélte, jó úton haladnak a középcsapattá válás felé. „Felemlő érzés Diósgyőrben edzősködni és játszani. Aki itt volt ma, az látta, hogy milyen hangulat van az első perctől az utolsóig, hálásak vagyunk, hogy ilyen szurkolótáborunk van. A játékosok rengeteget és nagyon becsületesen dolgoznak, ennek előbb-utóbb ki kell jöjjön az eredménye, nagyon fontos, hogy lépegessünk felfelé a tabellán és ne arról szóljon az élet, hogy bennmarad-e a Diósgyőr vagy nem, hanem arról, hogy stabil középcsapatot csinálunk.”

A diósgyőri Márkvárt Dávid szerint nehéz mérkőzést sikerült megnyerniük, de a két gyors gól után sikerült kontrollálni a találkozót. „Az volt a legfontosabb, hogy megnyerjük ezt a találkozót, annak pedig külön örülünk, hogy nem kaptunk gólt.”

Hegedűs Dávid, a sereghajtó kaposváriak védője úgy fogalmazott, hogy csapata csak kétgólos hátrányban kezdett el bátran játszani, ezen pedig változtatni kell. „Addig csak rúgdostuk előre a labdát, amit nem tudtunk megtartani. Bátran kellene futballoznunk az első perctől kezdve, függetlenül attól, hogy Diósgyőrben vagyunk vagy bárhol az országban.”

A Zalaegerszeg ellen kétgólos győzelmet arató Paks trénere, Osztermájer Gábor azt mondta, hogy számukra ezek a sikerrel vett „hatpontos meccsek” a legfontosabbak. „Ezek erőt adhatnak a következő mérkőzésekre, még jobban összehozhatják a csapatot.”

„Nagyon szomorúak és elégedetlenek vagyunk, hiszen sokat tettünk azért, hogy gólt tudjunk elérni, de nem sikerült feltenni az i-re a pontot, az ellenfél pedig elképesztő egyéni hibából szerzett vezetést – nyilatkozta Dobos Barna , a Zalaegerszeg vezetőedzője. – Nincs időnk sajnálkozni, fel kell rázni magunkat, menni kell tovább, mert jönnek a mérkőzések és bent szeretnénk maradni.”

A Puskás Akadémia és a Debrecen gól nélküli mérkőzése után a felcsútiakat irányító Hornyák Zsolt amiatt kesergett, hogy a mezőnyfölény ellenére nem sikerült gólt szerezni. „Az bánt nagyon, hogy a második félidőben egyáltalán nem engedtük játékba a Debrecent, de ebből nem tudtunk kitermelni egy gólt se. Ilyen ziccerekből gólt kell rúgnunk, ezt a mérkőzést simán kellett volna nyernünk, tanulnunk kell ebből. Lefociztuk a Debrecent, de gólok nélkül nem tudunk nyerni.”

Vitelki Zoltán, a vendég Debrecen trénere szerint igazságos eredmény született. „Soha nem vagyok elégedett az egy ponttal, természetesen győzni jöttünk, de a mérkőzés összképe alapján igazságosnak mondható a döntetlen, mindkét csapatnak megvoltak a ziccerei. A játékosok nagyot küzdöttek, ez példaértékű lehet a jövőben.”

A 18. forduló meccseinek összefoglalóit IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

További tartalmak