Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi szívesen honosítaná a Fradi légiósát

m4sport.hu
A szövetségi kapitány nem akar senkit győzködni, de úgy véli, az ukrán játékos nagy segítség lenne a válogatott számára.
Ihor Kharatin , az FTC játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meglátogatta a Ferencváros együttesének edzését. Az esemény kapcsán a Fradi TV meginterjúvolta az olasz szakembert, aki szerint az elmúlt évek eredményei azt mutatják, jelenleg a Fradi a legjobb magyar csapat, nagy tehetségek alkotják a keretet és a külföldi játékosok is mind kiemelkedő tudással rendelkeznek, míg a szakmai stáb kiváló munkát végez.

Rossi elmondta, a válogatott tavaszi létfontosságú összecsapásain elsősorban azokra számít, akik eddig is tagjai voltak a keretnek. Ez elsősorban Dibusz Dénest, Lovrencsics Gergőt és Varga Rolandot jelenti, de nem tartja elképzelhetetlennek Sigér Dávid kerettagságát sem, hiszen Nagy Ádám még mindig nem százszázalékos.

Beszélt Ihor Haratyinról is, akinél magyar felmenői kapcsán felmerült, akár magyar válogatott is lehetne a jövőben. „Haratyin egy nagyon ígéretes és remek játékosa lehetne a válogatottnak, de először meg kell hozni a döntést, hogy valóban szeretne a válogatott tagja lenni. Nem fogom őt győzködni, ha igazán akarja és ezt a teljesítményével is alátámasztja, akkor felöltheti a piros-fehér-zöld mezt” – mondta Rossi, aki szerint az ukrán játékos meccsről-meccsre egyre jobb játékossá válik.

A szakember beszélt még Vécsei Bálintról is, aki szerinte jó döntést hozott, hogy a Fradiba igazolt, hiszen a klub minden évben a bajnoki címért küzd és azért, hogy ott legyen valamelyik európai kupasorozat főtábláján. Itt több címért is versenyezhet, és a csapat a legjobb formáját hozhatja ki belőle.

További tartalmak