Musorujsag
Élő Eredmények

Elhalasztották az Újpest-Fradi derbit

Elhalasztották az Újpest-Fradi derbit

M4 Sport
Miután a szakértői vizsgálat játékra alkalmatlannak találta a Szusza Ferenc Stadion pályáját, az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) a klubokkal egyeztetve úgy döntött, elhalasztja az eredetileg szombatra kiírt Újpest-Ferencváros bajnokit.

Az Újpest FC csütörtökön az OTP Bank Liga 20. fordulójában szombatra kitűzött Ferencváros elleni bajnokijának elhalasztását kérte az MLSZ-től. A halasztási kérelemhez a Ferencváros is hozzájárult. A szövetség Versenybizottsága a beérkezést követően megtartott ülésén elfogadta a kérelmet, és a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el – írja az mlsz.hu.

Előzmények:

Az OTP Bank Liga őszi szezonjában az Újpest FC a pálya korszerűsítése, a illetve fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadiont használta hazai pályaként. A klub vezetése a téli szünetben jelezte, hogy az új gyepszőnyeg készen áll, így az MLSZ a helyszíni szemlét követően a Megyeri úti stadionba írta ki a csapat soron következő hazai összecsapásait.

A múlt szombati Újpest FC–MOL Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának programja:

17:00 MOL Fehérvár – Mezőkövesd Zsóry – m4sport.hu
17:00 Paksi FC – Puskás Akadémia FC – m4sport.hu
17:00 Kisvárda Master Good – Kaposvári Rákóczi FC – m4sport.hu
17:00 Budapest Honvéd – ZTE FC – m4sport.hu
17:00 DVTK – DVSC – M4 Sport és m4sport.hu
19:30 Újpest FC – Ferencvárosi TC – elhalasztva

További tartalmak