Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázs az al-Ain labdarúgócsapatában folytatja

Dzsudzsák Balázs az al-Ain labdarúgócsapatában folytatja

MTI
Továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Ain labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs - számolt be pénteken az MLSZ Twitter-oldala.

A 33 éves szélsőtől a napokban vált meg korábbi klubja, az al-Ittihad Kalba, amely helyi beszámolók szerint szakmai okokra hivatkozva hozta meg döntését.

Dzsudzsák 2016 nyara óta futballozik az Egyesült Arab Emírségekben, előbb az al-Vahda együttesében játszott, majd 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, ahol másfél idényben 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.

Az al-Ain jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, ugyanakkor egy, illetve két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisai. Új klubjának pénteken este már fellépése is lesz a bajnokságban az ötödik helyezett Al-Sardzsa ellen.

„Nagyon örülök, hogy az ázsiai régió egyik legjelentősebb klubjához kerültem – nyilatkozta a válogatott csapatkapitánya az mlsz.hu-nak. – Nagyon boldog vagyok, hogy néhány nappal azután, hogy az eddigi klubom úgy döntött, nem számol velem a jövőben, egy olyan csapathoz igazoltam, amely egyértelműen előrelépést jelent előző csapatomhoz képest. Hihetetlen az infrastruktúrájuk, a múltjuk, a szurkolóik és jelenleg is harcban vannak a bajnoki címért, ahogy az Ázsiai Bajnokok Ligájában is érdekeltek, így jövő héten már ott is meccsünk lesz. Az al-Ain korábban egyébként megnyerte már ezt a sorozatot, emellett pedig 13-szoros bajnok és 2018-ban a klubvilágbajnokságon ezüstérmes volt. A bajnokság és a BL, úgy érzem, kitűnő lehetőséget ad arra, hogy a válogatott előtt álló komoly kihívásokra is a lehető legjobban felkészülhessek és minél jobban tudjam majd segíteni a csapatot” – mondta az MLSZ-nek Dzsudzsák az átigazolásáról.

A labdarúgó menedzsere a közmédia érdeklődésére elárulta, Dzsudzsák Balázs fél éves szerződést kötött a klubbal, két év opciós joggal. A lejátszóra kattintva az egész beszélgetést meghallgathatja.

A csapat jelenlegi vezetőedzője a portugál Pedro Emanuel, aki korábban a ciprusi Limassollal kupát és szuperkupát is nyert. Dzsudzsák Balázs bajnokin már ma bemutatkozhat új klubjában, jövő héten pedig már az ázsiai BL-sorozatban is pályára léphet.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs (Forrás: Ittihad Kalba FC - Facebook)

További tartalmak