Nikolics résnyire nyitotta az ajtót: Rossival ezt át fogom beszélni

Nikolics Nemanja a Góóól! 2 vendégeként arról beszélt, hogy nem szándékozik visszatérni a magyar válogatottba, de annyit azért még hozzá tett, nyitva hagyja a lehetőséget a szövetségi kapitánnyal való találkozásra ebben a kérdésben.

A 32 éves csatár hosszú mérlegelés után mondta le a nemzeti szereplést két éve, melyet nem változtatott meg az sem, hogy több ezer kilométer helyett már csak a Székesfehérvár Telki távolság választja el a válogatottól.

„Ha lesz lehetőségem, Rossi kapitánnyal ezt át fogom beszélni” – nyitotta mégis résnyire az ajtót a válogatottba való visszatérése előtt. De nem győzte hangsúlyozni, elsősorban a Fehérvárra koncentrál, ezért igazolt haza.

A válogatottal kapcsolatban viszont beismerte, Bernd Storck idején elkövetett egy hibát. „Elfogadtam, hogy a szélső játékot erőltetem, hogy ott próbálok helytállni. Hiba volt a részemről, mert a klubcsapatomban sem játszottam ezt. Igazából Storck próbálta megtalálni a helyemet, ahol segíthetek a csapatnak. Rossival beszéltem egyből a kinevezésekor. Átrágtuk a dolgokat őszintén, elmondtam a véleményemet, megpróbált meggyőzni. Igazából nem tudhatjuk, mi lett volna, ha akkor igent mondok. Milyen taktikát választott volna. Most lehet látni, hogy az egycsatáros játékot erőlteti, lehet így lett volna akkor is, ha ott vagyok a csapatban” – zárta le a témát azzal, hogyha visszavonja döntését, akkor sem biztos, hogy alapemberré válik.

Hogy karrierjét végül egykori együttesénél folytatja, abban fontos szerepet játszott, hogy ismét Joan Carrillóval dolgozhat, akivel akkor is tartotta a kapcsolatot, mikor nem az irányítása alatt játszott. A csapatválasztásait egyébként mindig is meghatározta, hogy milyen személyiségű edző keze alatt játszhat. A spanyol trénerrel 2015-ben bajnokságot nyerő csapathoz viszonyítva úgy érzi, a jelenlegi keretnek még időre idő kell, hogy annyira megértse Carrillo elvárásait, mint a négy évvel ezelőtti keret, amelyet maga a szakember is jobban ismert, mivel kinevezése előtt éveken át volt a szakmai stáb tagja. Viszont jelenleg futószalagon érkeznek a mérkőzések, így az eredményesség mindennél fontosabb, bár törekednek a látványos futballra.

(fotó: MTI/Illyés Tibor)Nikolics november óta egyéni edzésekkel tartotta karban magát, ám a felmérések eredményei azt igazolják, a fizikai állapota megfelelő. „Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy Amerikában totál más a stílus mint itt Európában. Nincs nyári szünet, tíz hónapig tart a bajnokság, és úgy gondolom, egy játékosnak jár az a két hónap, mert mentálisan és fizikálisan is kell a pihenés az új szezon előtt” – jelezte, ennyi szünetre szüksége volt, hogy az új kihívást a topon várja. „Régen játszottam tétmérkőzést az tény és való. Most jól is jön, hogy háromnaponta játszunk. Ez nekem is segíteni fog, hogy minél előbb felvegyem a ritmust.”

Az újabb gólkirályi cím megszerzését csodának tartaná, de a tavasz legeredményesebbjének lenni valós célként lebeghet előtte. Ám „sokkal reálisabb az, hogy segítsem Hodzicot vagy Futács Márkót megnyerni a címet”.

Elismerte, nem csak a fehérváriak keresték a télen, de azt is hozzátette, nem minden pletykának volt alapja. Chicagói távozásakor egy kis türelmet kért, hogy megfelelő döntést hozzon a jövőjével kapcsolatban. A Crystal Palace-os sztorit valójában konkrétunok nélkülinek nevezett, két ajánlatról viszont valóban beszámolt, de csapatneveket nem szeretett volna mondani.

Már úgyis csak a Fehérvárra fókuszál. Úgy érzi, sokkal dominánsabban kéne játszaniuk. Az edzéseken azt tapasztalja, Carrillo is ezt szeretné, és a társai is kezdik ezt megérteni. Több labdabirtoklás, gyorsabb labdajáratás, javuló szélsőjáték és több kapu elé érkező támadó, ami ennek megvalósításához kell – vélekedett.

Azt előre leszögezte, nem keresnek kifogásokat, mert kedden Szegedre kell utazniuk az Újpest elleni kupameccsre a hétvégi rangadó előtt, amikor a Ferencváros vendégei lesznek. Nikolics kiemelte, fontos hét előtt állnak, hiszen pontban befoghatják a listavezető Fradit, amelynek azonban két elmaradt meccse is van. „A lényeg, hogy meg kell próbálnunk megnyerni mind a tizenhárom mérkőzést. Hosszú távú folyamat, lépésről lépésre kell haladni. Hogy ez elég lesz-e arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, azt nem tudom. Ha nem, akkor gratulálni fogunk. De addig nem adjuk fel” – jelentette ki Nikolics.

 

A teljes beszélgetést a videóra kattintva hallgathatja meg.