Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi: A müncheni játékkal lehet esélyünk a Tottenham ellen

mti
Gulácsi Péter szerint a Bayern München otthonában mutatott játékkal az RB Leipzignek lehet esélye a Tottenham Hotspur elleni BL-nyolcaddöntőben.
Gulácsi Péter véd a Bayern München – RB Leipzig bajnoki mérkőzésen 2020. február 9-én (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

Mint arról korábban beszámoltunk, a lipcsei csapat Gulácsival a kapuban vasárnap gól nélküli döntetlent játszott a listavezető müncheniek vendégeként a Bundesliga 21. fordulójában, így továbbra is egy pont hátránnyal a második helyen áll a tabellán.

A tavalyi év legjobb magyar labdarúgójának választott kapus a mérkőzés másnapján a közmédiának nyilatkozva elmondta, az iksz reális eredmény volt, az viszont először fordult elő velük, hogy nem kaptak gólt az Allianz Arenában. „Maga a mérkőzés nem számít a top meccseim közé, mert nagyon jól zárt a védelmünk, így nekem is könnyebb dolgom volt. Örülök, hogy az eredményt befolyásoló pillanatokban sikerült nekem is hozzátennem valamit. Ha a tabellát nézzük, akkor a döntetlen életben tartja az esélyeket arra, hogy ott maradjunk a Bayern nyakán” – tette hozzá Gulácsi, aki két nagy védést is bemutatott a mérkőzésen.

A 29 éves futballista úgy érzi, Diego Demme ugyan távozott, de Angelino és Dani Olmo érkezésével a csapat erősödött a téli átigazolási szezonban.

A Leipzig programja sűrű lesz az elkövetkező hetekben: a Bundesligában a Werder Bremen, a Schalke és a Lverkusen következik, közben pedig a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntő két felvonása vár a csapatra. „Ez volt a célunk az őszi szezonban, hogy olyan helyzetbe hozzuk magunkat mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában, hogy legyen miért játszani. A BL-ben csak nyerhetünk, hiszen az alapcélkitűzést elértük. A tavalyi döntős ellen játszunk, nem mi vagyunk a favoritok, de ha hasonló játékot nyűjtunk, mint az Allianz Arenában, és egy kicsit jobban összpontosítunk elöl, akkor lehet esélyünk” – vélekedett a kapus.

Kérdésre válaszolva Gulácsi elmondta, ha nem is minden nap, de már foglalkoztatja a március 26-án sorra kerülő Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező, amely hasonló fontossággal bír számára, mint a Bayern-meccs vagy a BL-nyolcaddöntő. „Willi Orbánnal is sokat szoktunk a meccsről beszélni az öltözőben. Bízom benne, hogy addigra mindenki formába lendül, egészségesek maradnak a játékosok és sikerül egy idegenbeli győzelmet aratnunk, amivel megalapozhatnánk egy szenzációs mérkőzést hazai pályán.”

További tartalmak