Pátkai Máté nem tolná be a buszt a kapu elé a Fradi otthonában

Nem lenne célravezető, ha a Vidi beállna védekezni a Groupama Arénában – véli Pátkai Máté, aki olyan meccset remél, mint a két csapat 2018 decemberi bajnokija.


„Az első gólom volt ez, és nem is akármilyenre sikerült. Fantasztikus érzés volt betalálni, méghozzá hazai pályán, a szurkolók előtt – idézte fel Mezőkövesd elleni szépségdíjas gólját a január közepén érkezett Lyes Houri, aki előrelépésnek tartja a klubváltást. – A magyar bajnokságot erősebbnek tartom a románnál. A játékosok, és a kondíciók is jobb színvonalat képviselnek. Szebbek a stadionok, összességében minden egy picivel jobb.”

Mielőtt aláírt volna Fehérvárra, a francia középpályás alaposan feltérképezte a magyar csapatot, ahol természetesen gyorsan megtalálta a közös hangot honfitársával, Loic Negóval.

„Az átigazolásom előtt nem ismertem Loicot, csak a nevét hallottam. Viszont mióta itt vagyok, sokat segít nekem. Egy új csapatba való beilleszkedés ugyanis nem mindig könnyű feladat. Szerencsére itt minden játékos rendes, kicsit olyan ez a csapat, mint egy család. Megtaláltuk a közös nevezőt” – fogalmazott Houri, aki Pátkai Máté szerint erősítést jelent majd a Vidi számára.

A székesfehérvári Pátkai Máté (k), valamint a ferencvárosi Ihor Haratyin (b) és Tokmac Chol Nguen a tavaly áprilisi bajnokin (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


„Az egyértelműen látszik a játékában, hogy támadó szellemű játékos, és vannak olyan meglátásai, megoldásai, amik - biztos vagyok benne - a későbbiekben hasznára lesznek a csapatnak” – így a rutinos középpályás, aki Hourival ellentétben jó pár Fradi–Vidi-n pályára lépett már, de egyre különösen szívesen gondol vissza, és nem csak a végeredmény miatt..

„Tavaly télen volt egy hazai meccsünk, amikor 2–1-re tudtunk nyerni az utolsó fordulóban. Már az Európa Liga-szereplés után volt ez a meccs, az is egy elég parázs találkozó volt, elég sok minden történt azon a meccsen is. Azt hiszem, sokan emlékeznek rá, de szerintem minél több ilyen meccsre lenne szükség Magyarországon, akár a hangulat, akár a színvonala, akár a küzdőszellem miatt is” – emlegette fel az emlékezetes mérkőzést (2–1).

Küzdőszellem szombaton is ráfér majd a fehérváriakra, akiknek pontra, de inkább pontokra lenne szükségük a Groupama Arénában.

„Győzelmi kényszerben vagyunk, hiszen ugye nemcsak ponthátrányban vagyunk, hanem elmaradt mérkőzése is van a Fradinak, úgyhogy vesztett pontok tekintetében is jóval előttünk állnak” – magyarázta Pátkai, aki óva intett attól, hogy a szombati meccsen csak a kontrákra építsen a Vidi.

„Az Üllői úton nem gondolnám, hogy az lenne a célravezető, hogyha betoljuk a buszt a kapu elé, és tíz emberrel védekezzünk. Úgyhogy hiába játszunk idegenben, nekünk egy eredmény lesz elfogadható, ez pedig a győzelem!”