Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Európa-liga-szintű összecsapásra van kilátás a Fradi–Vidin

M4 Sport
A listavezető Ferencváros vezetőedzője szerint ugyan hatpontos mérkőzés lesz a szombati, MOL Fehérvár FC elleni rangadó, de mivel még sok van hátra a szezonból, nem ez a találkozó fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát.

Sergei Rebrov az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának nyilatkozva elmondta, mivel mindkét csapat szerepelt már az európai kupaporondon, Európa-liga-szintű összecsapásra van kilátás.

Az ukrán szakember a fehérváriak novemberben kinevezett régi-új edzőjével, Joan Carrillóval kapcsolatban úgy fogalmazott, időre lesz szüksége, amíg a játékosaival pontosan meg tudja értetni, hogy mit vár el tőlük. „Egyelőre jó munkát végez, próbálják többet birtokolni a labdát és agresszívabban játszanak a korábbiaknál, egyelőre ezt vettem észre a játékukon, meglátjuk, ellenünk mit lépnek.

Rebrov hozzátette, a góllövőlistát vezető Armin Hodzicra külön készülnek, azt viszont nem hiszi, hogy a frissen leigazolt Nikolics Nemanja „rögtön a csapat sztárjaként fog pályára lépni”.

A 2019-es évet sérülés miatt kihagyó, januárban a Paks ellen visszatérő Otigba Kenneth szintén nem tekint bajnoki döntőként a szombat esti mérkőzésre. „Nem látom értelmét azzal foglalkozni, hogy most ez eldönti a bajnokságot vagy nem, mert bármilyen válasszal is jönnék elő, az nem segít abban, hogy én jobb meccset játsszak vagy a csapat eredményesebb meccset játsszon. Ilyenekkel nem szoktam foglalkozni, ez a mi feladatunkon nem változtat semmilyen téren” – fogalmazott a Ferencváros védője.

Otigba pályafutása leghosszabb pihenőjén van túl, miután lábközépcsont-törés, majd izomszakadás miatt több mint egy évet kellett kihagynia. A 27 éves játékos az M4 Sportnak elárulta, szenvedés ugyan nem volt a kényszerpihenő időszaka, de megváltoztatta őt. „Az ember az élete során mindig tanul, jobb emberré próbál fejlődni. Különböző dolgokat más perspektívából kellett átélnem, és ez is segít abban, hogy jobban lássak bizonyos szituációkat.”

A hátvédre visszatérése óta minden mérkőzésen kezdőként számított Sergei Rebrov, aki szerint már nyoma sincs játékosa korábbi sérüléseinek. „A legfontosabb, hogy már semmit nem érez a sérüléseiből. Keményen dolgozik és egyelőre nincs problémája a térdével, remek munkát végez. Amellett, hogy jól sikerült a rehabilitációja, láthattuk, hogy remek karakterrel rendelkezik. Amint visszatért a csapatba, rögtön a lehető legkeményebb munkát végezte, megérdemli a játékidőt.”

A szombaton 19:30 órakor kezdődő Ferencváros–Fehérvár mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, akárcsak a 17 órakor kezdődő Diósgyőr–Paks összecsapást. A többi találkozó online nézhető majd élőben.

További tartalmak