Musorujsag
Élő Eredmények

Egy gól döntött a MOL Fehérvár – Újpest kupapárharcban

Egy gól döntött a MOL Fehérvár – Újpest kupapárharcban

MTI/M4 Sport
A címvédő MOL Fehérvár otthon legyőzte az Újpestet a labdarúgó Magyar Kupa nyolc közé jutásért rendezett párharcának szerdai visszavágóján.

A múlt keddi első mérkőzésen nem esett gól és a második összecsapáson sem volt sok helyzet, a találkozó nagy részében a mezőnyben folyt a játék. A hazai csapat ugyan lendületesen kezdett, az első két percben akár háromszor is előnybe kerülhetett volna, a folytatásban azonban már nem volt ilyen veszélyes. Egy-egy lehetősége adódott még, de a befejezéseknél kétszer is határozatlan volt Nikolics Nemanja. Végül a macedón Visar Musliu döntött, aki a 89. percben egy szöglet utáni kavarodásnál gyorsan reagált és közelről passzolt a 2018-ban kupagyőztes fővárosiak kapujába.

A ZTE FC hazai pályán 5-1-re legyőzte a harmadosztályú Lipót Pékség csapatát, így 3-1-es idegenbeli veresége ellenére továbbjutott.

A Budapest Honvéd hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a másodosztályú Szombathelyi Haladás vendégeként. A zöld-fehérek már az első félidőben ledolgozták egygólos hátrányukat, több gól pedig nem született a rendes játékidőben, így következett a ráadás, amelynek elején ismét a hazaiak találtak kapuba. A továbbjutást végül Ivan Lovric szépítése döntötte el, a kispestiek idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A Haladás búcsújával az MK nyolcas mezőnyében hat élvonalbeli csapat mellett két másodosztályú gárda érdekelt: az MTK Budapest és a Dorogi FC ráadásul egymással találkozik a negyeddöntőben az M4 Sporton megtartott sorsolás alapján. A címvédő MOL Fehérvár FC a ZTE FC-vel találkozik a négy közé jutásért. A párharcok első mérkőzéseit március 4-én rendezik, míg a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 1-0 (0-0)
Továbbjutott: MOL Fehérvár

III. Kerületi TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 0-2 (0-0)
Továbbjutott: Dorog

Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (1-2)
Továbbjutott: Mezőkövesd

ZTE FC-Lipót Pékség SE (NB III) 5-1 (1-3)
Továbbjutott: Zalaegerszeg

Paksi FC-Pécsi MFC (NB III) 1-0 (2-1)
Továbbjutott: Paks

Puskás Akadémia FC-Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (3-0)
Továbbjutott: Puskás Akadémia

Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 0-2 (0-3)
Továbbjutott: MTK

Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 1-2 hosszabbítás után (0-1)
Továbbjutott: Honvéd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Varga Roland: Szívem szerint elrúgtam volna, de nem én vagyok kijelölve
Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Ferencváros győzelmével leszakította legfőbb üldözőjét a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, de hasonlóan fontos pontokat szerzett a bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg is, amely az Újpestet legyőzve látótávolságban maradt az élvonalbeli tagságot érő helyekért. A találkozók után a főszereplők értékeltek.
OTP Bank Liga