Zalaegerszegen játssza következő két hazai meccsét az Újpest

Zalaegerszegen rendezik meg szombaton az OTP Bank Liga 23. fordulójában sorra kerülő Újpest – Puskás Akadémia, valamint a két héttel későbbi 25. fordulóban esedékes Újpest–Paks mérkőzést.

Az őszi szezonban a saját pályájának korszerűsítése, illetve a fűtésrendszer kialakítása miatt az Újpest FC az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta hazai találkozóit. A Szusza Ferenc Stadionba február 1-jén tért vissza, ám az Újpest–Fehérvár mérkőzés után az MLSZ sérülésveszélyesnek és játékra alkalmatlannak nyilvánította a gyepszőnyeget, ezért a továbbiakban a szövetség nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják. A külső szakértő bevonásával megtartott rendkívüli helyszíni szemlén szabad szemmel nem látható hiányosságra derült fény, ugyanis „a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el”, márpedig a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyes.

Emiatt a 20. fordulóra kiírt Újpest–Ferencváros derbit elhalasztották, a lila-fehérek Fehérvár elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének első mérkőzését Szegeden játszották, a múlt szombati bajnoki fordulóban pedig felcserélte a pályaválasztói jogot a Kaposvár és az Újpest, így a 22. forduló mérkőzését játszották a somogyi megyeszékhelyen, az utolsó játéknapon, május 16-án pedig Újpesten mérkőznek meg egymással a csapatok.

A Szusza Ferenc Stadion talaja (Fotó: m4sport.hu)Kedden hivatalossá vált, hogy a szombaton 17 órára kiírt Újpest – Puskás Akadémia, valamint a március 14-én szintén 17 órakor kezdődő Újpest–Paks meccsnek Zalaegerszeg fog otthont adni. A ZTE mindkét játéknapon idegenben lép pályára.

Az Újpest közleménye szerint szerettek volna közelebbi helyszínt találni Budapesthez, de a zalaegerszegi stadion maradt egyedüli lehetőség, amely az MLSZ követelményeinek megfelel és az adott időpontban szabad is. A lila-fehérek „minden szóba jöhető pályát üzemeltető klubot” megkerestek, így a másodosztályú Vasast is, de részben időpontütközések, részben egyéb okok miatt nem sikerült Zalaegerszegnél közelebb ideiglenes otthont találni. „Kaposváron tudtak volna fogadni még minket, de ott a pálya minősége nem felelt meg a szakmai stáb elvárásainak” – áll az Újpest FC közleményében.