Litauszki: Ha a csapatnak nincs célja, felesleges kimenni a pályára

Legutóbbi bajnoki mérkőzését megnyerte az Újpest a Kaposvár otthonában (1-0), ezzel hosszú idő után újra sikerült megízlelni a győzelem zamatát. Idén tétmérkőzésen ez volt az első diadala a lila-fehéreknek, négy vereség és két döntetlen után.

Litauszki Róbert (m4sport.hu)
Litauszki Róbert az Újpest csapatkapitánya a MOL Fehérvár elleni kupavereség után az M4 riporterének fakadt ki a klubnál érzékelhető krízis miatt. Utólagosan megbánta, némileg módosította szavait.

„Egyedül azt bántam meg, hogy élőadásban hagyta el a számat olyan gondolat, ami nem oda illet volna, egyébként sok mindent lehetne mondani, sok mindenről lehetne beszélni. Feszült voltam a mérkőzés és az elmúlt időszak után. Úgy gondolom, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, ezt lehet a csapatra vagy akár a klubra kivetíteni. Én többet szeretnék, sikeresebb szeretnék lenni” – magyarázta múltbéli kiszólását Litauszki.

A sikertelenül megvívott első hat mérkőzés után a 2020-as évben a kaposvári győzelem löketet adhat a csapatnak, amelyben már mutatkoznak a bizakodás első jelei.

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon nehéz időszak volt a számunkra, de azt látom a játékosokon, hogy harcolni és győzni akarnak. Ezért mindent meg is tesznek. Ez látszott is a legutóbbi fordulóban, ahol jól játszottak. Láttam rajtuk azt az akarást és küzdést, ami a pályán feltétlenül szükséges. A párharcokat megnyerték és elhozták a labdákat” – mondta a Kaposvár elleni mérkőzésre emlékezve Nebojsa Vignjevic, a fővárosiak vezetőedzője.

A lilák 29 éves kapitánya reméli, hogy a mögöttük álló időszak valóban a múlté és a jövőben akár a dobogóért is küzdhet csapata, ehhez pontokat kell gyűjteni.

„Elég rossz periódusban voltunk, ami igaz volt az egész klubra. Megpróbáljuk ettől függetleníteni magunkat és folytatjuk azt, amit Kaposváron sikerült elkezdeni. Nem is az volt a fontos, hogy milyen játékkal győzünk, hanem az, hogy három ponttal gazdagodjunk.”

Szombaton nehéz bajnoki vár a Vignjevic-csapatra, hiszen a Puskás Akadémia lesz a vendége, csak nem saját otthonában, hanem Zalaegerszegen. Az Újpest szerb mestere nehéz mérkőzésre számít, de bízik csapatában.

„Minden mérkőzés nehéz a számunkra. Hiába nyertük meg a legutóbbi meccset, az nem jelent semmit. Egy a lényeg, hogy megszerezzük a három pontot. Nagyon tisztelem a Puskás Akadémiát, egy remek csapat, kiváló játékosokkal, de számunkra csak a győzelem a lényeg. Remélem jobban fogunk teljesíteni, mint az elmúlt néhány találkozón” – beszélt reményeiről Vignjevic.

A felcsútiak elleni bajnoki előtt Lutauszki markáns véleményt fogalmazott meg várakozásaiban.

„Veszélyes, jó játékosaik vannak, jobban állnak, mint mi, jobb formában is vannak, de magunkkal kell foglalkozni, nem az ellenfél játékával kell foglalkozni. Saját magunkat kell megtalálni, visszatérni a helyes útra és tovább kapaszkodni felfelé. Pár győzelemmel ott lehetünk hamar a dobogó közelében, nem szabad ezekről a célokról lemondani. Ha nincs a csapatnak célja, felesleges hétről hétre kimenni a pályára. Azért kell küzdenünk, hogy odaérjünk, akár a harmadik helyre.”

Az Újpest-Puskás Akadémia mérkőzést az OTP Bank Liga 23. fordulójában élőben tekintheti meg az m4sport.hu-n szombaton 17 órakor.